Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: skolokolacja na suficie :D

justGreg
    Guest

skolokolacja na suficie :D

Zgadnijcie co znalazłem dziś wieczorkiem na wentylacji u mojej S. subspinipes sp. (Malaysia) ?

Może mały karaluszek przed snem

Bo do tanga trzeba dwojga... (dozwolone od lat 18-tu)

mmm, z języczkiem

mam cię, zjem cię

tu już się robi namiętnie

całuję rączki

szyjkę...

i... (scena rodem z RomanticaTV:P)

Wszystkie fotki są do góry nogami, dla czytelności i żebyście się nie połamali przed monitorami:P

ironkapela
    Guest

Re: skolokolacja na suficie :D

Super fotki Ciekawe co bedzie w nastepnym odcinku tej wspanialej telenoweli

przemek_lewy
    Guest

tradycyjna mydlana opera:P , brazylijska telenowela zaobaczylem pierwsze zdjecie i wiedzialem jakie bedzie zakonczenie:

fajne fotki:]

Maikardaaion
    Guest

Dobrze ze nie kazda partnerka/partner zjada Ci twarz... a potem cala reszte :P

smithimen
    Guest

JustGreg mam pytanie, jak silny jad mają te twoje stawonogi? Mozesz porownac z jakims ptasznikiem? Spodobały mi sie po twoich zdjeciach i powiedz przy okazji ile tak mniej wiecejkosztuja te skolopendry(czy jakos tak;]) wiele o nich nei znalazlem w necie... czekam na odpowiedz Pozdrawiam!

dr1zzt
    Guest

"..All centipedes are predators. The first body segment contains a pair of clawlike appendages called maxillipeds, consisting of a modified pair of legs which are connected to venom glands inside the body. The sharp tips of the claws are used to penetrate the exoskeleton of a prey insect, and muscles in the centipede�s body squeeze the venom glands to force poison through the hollow fangs into the victim�s body. These claws can be used to kill prey ranging in size from insects and other arthropods to small vertebrates such as rodents or lizards. Although the venom is not particularly powerful in most species, punctures from a poison claw can be painful to humans, and some of the larger tropical centipedes can produce systemic effects and are potentially dangerous. There is one report in the literature of the death of a seven year old girl from the bite of a large tropical centipede in the Phillipine Islands (probably the species S. subspinipes)..."

Tu masz opisane ukaszenie S subspinipes i paru innych:
    http://www.wemjournal.org/wmsonline/...e=02&page=0093

Obcy
    Guest

strasznie Ci ten aparat czerwień podkręca.

Wiadomość zmieniona (24-06-05 12:07)

justGreg
    Guest

Czyli mówiąc po polskiemu:P Ich jad niejest za silny, porównywalny z osą, szerszeniem z tego co wiem. Mieszanina neurotoksyn, enzymów trawiących i takich tam:P Taka różnica, ze boli jak sam skur*syn. Przypadki śmiertelne, z tego co słyszałem, tylko jak kogoś słabego ukąsiła w okolice głowy (blisko OUN) albo jak był ktoś uczulony to umierał w męczarniach :]
    Co do kupna, Speedi ma gigantee na sprzedaż, ale to jest największa skolo na świecie, więc nie polecam dla początkujących :] Specter ma Alipes sp. (chociaż w opisie ma morsitans`a bodajże:P) ale też bardzo nie polecam dla początkujących, są wyjątkowo agresywne, ale za to mają ekstra budowę Musisz czekac aż się pojawi znów jakaś oferta na forum, albo sam zamieść ogłoszenie, że kupisz i czekaj Jakbys miał jakieś pytania, służę pomocą

Pozdro. Greg

Ps: dla zainteresowanych: Kolejnego odcinka "Pięknej i bestyji:P" nie bedzie. Bestja zeżarła piękną Ale rozpoczynamy casting

justGreg
    Guest

Hehe, nie mam pojęcia o czym mówisz :P

smithimen
    Guest

Mam jeszce jedno pytanko: Jaka skolo nadaje sie dla poczatkujacego hodowce skolo;]??

Uprawnienia umieszczania postów