Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Sloik

Mieszany widok

Lockdown
    Guest

Sloik

Od wczoraj mam 2 patyczaki indyjskie maja one okolo 3 cm ciala.
    Są narazie w sloiczku 0,5 L. Jak urosną troszke to dam je do wiekszego mieszkanka Na zdjęciu właśnie jedzą sałate

PS. Czy dawać im tam cos wiecej , a moze cos usunac ?

Lukas_d2005
    Guest

Re: Sloik

Ty do cholery czytałeś cokolwiek na temat patyczaków???//Jak ci zależy żeby żyły to wyjmij tą sałatę!!! Bo jak siędomyślam ze sklepu(na 99% pryskana) Jeśli z twojego prywatnego ogródka,gzdie nie stosowano żadnych nawozów ani pestycydów to dobrze i zwracam honor,ale.....no jak wyżej!!!

Lukas_d2005
    Guest

PS. Mógłbyś to zdjęcie dać nieco większe :]

winiok
    Guest

Lukas_d2005 jak ja mialem patczaki qpywalem salate w spozywczq od znajomej i rosly duze i zdrowe hehe nie padały jakos :]

wilczor
    Guest

witam. ja tez jak byla bida z zarciem to dawalem ze sklepu i zaden nie padl.
    POZDRO

Lockdown
    Guest

tzn oczywiście dzisiaj tylko dostaly malutki kawalek , a wczoraj mialy kawalek liscia mlecza i lisc dębu
    A zmienić coś w wyglądzie tzn chodzi o jakies galazki czy wiecej ?
    Wilgotosc ok. temperatura 24* (pokojowa)

Double
    Guest

więcej gałązek, byleby patyki mogły się ruszać. podawaj liście jeżyny, maliny, orzecha włoskiego, w/w dębu. mlecz nie jest odpowiednim dla patyczaków pokarmem. znam gigantyczną hodowlę patyczaków która dosłownie 10 lat "jedzie" na samej pietruszce (w mojej byłej szkole). patyki długo żyją i rozmnażają się wyśmienicie. mimo to nie jestem osobiście pewna pietruszki - niektórzy mówią, że szkodzi i ze nie wolno jej podawać. jednak ja pietruszką karmiłam i owady mi dożywały do starości i jeszcze się rozmnażały.

Lockdown
    Guest

No to bede im urozmaicał dietę o różne liscie itp
    Może za niedługi czas dam im wieksze lokum i tam dam im duzo galazek itp
    Dzisiaj pojde na dwor i poszukam fajnych galazek i odpowiednio je skroce i dam do tego sloiczka

Befsztyk
    Guest

Żadnemu zwierzęciu nie daje się sałaty ! Nie ważne, czy to modliszka, czy jaszczurka, czy świnka morska. No chyba, że, jak to już Lukas wspomniał, ma się 100 % pewności, że nie była pryskana. Jeśli nie, to ryzykujecie zdrowiem swoich pociech. Mogą zjeść 100 razy i nic im nie być, a za 101-ym umrzeć.
    Zdjęcie nie nadaje się do oglądania ;]
    Pzdr

kak
    Guest

No spoko, ale zdjecie to wieksze, bo nic nie widac.
    A co do karmy - kolega mowil mi o liściach topoli jesli dobrze pamietam. Co o tym sadzicie - u niego podobno rosly bardzo duze.

Uprawnienia umieszczania postów