Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: co to jest ?

Wojtyla
    Guest

co to jest ?

Przyszedl do mnie do domu w kwiatkach

Wojtyla
    Guest

Re: co to jest ?

2fotka

Silent_Dragon
    Guest

Witam
    WEdług mnie Kruszczyca złotawka (Cetonia aurata) albo ta druga podobna. Najlepiej Dark Ci pomoze
    Pozdrawiam

malek
    Guest

napewno złotawka
    jakiś czas temu jak aronie kwitły polamalem pol krzakow chcac zlapac choć jedną ale... mi nie wszło

venom
    Guest

Czy takie napewno to bym sie sprzeczal> Miom zdaniem jest to Netocia metallica(Protaetia cuprea), po polskiemu Kwietnica rozowka ktora jest najpospolitszym gat podrodziny cetoniinae- czyli kruszcyc. jedyna opcja rozsadzenia "sporu" to odpowiedznia fota od strony brzusznej gdzie wyrostek srodtlowia jest u kwietnicy splaszczony i rozszerzony a u kruszcycy zaokraglony!

Theraphos
    Guest

Według mnie to Kruszczyca złotawka Cetonia aurata
    Jedyne co to ta twoja jest troszke bardziej zielona ale może to wina zdjęcia.

venom
    Guest

Po morfologii zewnetrzenej Theraphos poznasz rozroznisz jedynie tak jak pisalem po wyrostku srodtlowia od spodu-te zdjecia nic nowego nie wnosza obie kruszczyce sa praktycznie nie do odroznienia po tych fotacha kolor to fizyka tak wiec jak sie zlamie swiatlo( w zaleznosci od kata padania) chitynowy pancerz morze przybierac rozne odcienie i ubarwienia na fotografiach!!!

kurzak
    Guest

ło gdzie mozna złapac takie fajne owady????

Theraphos
    Guest

Idź do lasu a powinnieneś znaleźć ich troche:]
    Ja niedawno znalazłem Geotrupes Vernalis

Dark Raptor
    Guest

W zasadzie potwierdzam głos venoma. Wygląda na Protaetia cuprea. Problem identyfikacji rozwiąże rzut okiem na spód ciała

Uprawnienia umieszczania postów