-
Re: Rodzina Kamków
UV swieci sie jakieś 40 cm niżej, to tera sobie chodzą po jedzenie i picie. Mają wodospady i puszczone jedzenie.. Kuchnia jest od strony południowej wiec jest im ciepło, wieczorem i rano świeci sie im dodatkowo żarówka i jak im chłodno to sobie tam schodzą..
czy zaspokoiłem wasą ciekawośc?
-
Swietlowka jest nieco za daleko, wilgotnosc do niczego, brak wody do picia niedopuszczalny. Kameleony to delikatne gady i lepiej nie dawaj im mozliwosci przebywania poza terra jesli chcesz sie nimi dlugo cieszyc. A siadajace na oknie np. ptaki sa na pewno duzym stresem dla kameleona.
-
"UV swieci sie jakieś 40 cm niżej"
Nie rozumie , jezeli świeci pod nimi to da to tyle co kaloryder czyli nic ...
-
można czasem wypuszczać kameleony ( ja swojemu też często otwieram terrarium i kładę patyka prowadzącego do kwiatka). Jeśli kameleony są dłużej po za terrarium to proponowałbym tak zmontować świetlówkę emitującą UV, by można było ją przenosić do terrarium i poza : nad te patyki. Przdałby się jeszcze jakiś ficus, lub filodendron Warunki według mnie w mieszkaniu są ok. Śr. wilg. wynosi ok. 55% -Na Jemenie jest bardzo podobnie. Jeśli chcesz możesz sobie kupić nawilżacz ( ok. 80 zł), ale nie konieczny. Wystarczy jeszcze jakaaś malutka fontanna ( np. kuwetka z wodą i filtr do akwarium skierowany w góre). i będzie dobrze ! Należy pamiętać że kameleony tak naprawdę żyją na suchych gorących terenach.
-
tak jak pisałem uv mają na "wybiegu" oraz w terrarium, promienniki i wodospady jest w terarium. Na "wybiegu mają obok kwiatka, oraz trzykrotke do jedzenia.
-
A coscie sie tak uczepili biednego goscia?? Dba o swoje gadzinki -wiem o tym, a co on poradzi na to ze maluchy lubia siedziec poza terra?? Czy Fajna fotka -szkoda ze nie podeslales mi na maila ;( .pozdrawiam Renata
-
Reniu. Ty możesz zawsze przyjechac do mnie i pstrykać sobie do woli. Sama ocenisz czy mają żle.
-
Pati doskonale wiemy,że mają u Ciebie dobrze a ci,którzy cię nie znają niech się lepiej nie wypowiadają. Każdy robi zdięcia w różnych miejscach i większość terrarystów ma wybiegi dla swoich zwierzaków. Obydwa kamki mają duże terraria w których mają wszystko od świetlówki po wodospady. Gdyby byly tak bardzo źle traktowane, to skoro są to tak bardzo wrażliwe zwierzaki,to niewygladalyby chyba tak dobrze na zdięciach?? Przyczepiacie się byle czego nie znając szczegółów.
Pati fajne zdięcie,pozdrawiam
-
No kamyki sa w świetnej formie, nikt nie mówi że mają u niej źle )
Uprawnienia umieszczania postów