-
2 wystawy w Zakopanym !!
Byłem w Zakopanym i odwiedziłem dwie wystawy zwierząt egzotycznych w jedej 15 ptaszników i 6 modliszek, a w drugiej mnóstwo gadów i płazów (w tym węże Emki i Regiusa) Naprawde w tej z gadami baaardzo mi się podobało, byłem pod wrażeniem. Był ktoś?
-
Re: 2 wystawy w Zakopanym !!
gdzie dokładnie w zakopanym te gady widziałeś bo wybieram sie na weekend do zakopca może tez zajże
-
To jest bardzo dokładnie rozwieszone. Na mieście są porozwieszane plakaty z legwanem - główną "atrakcją" to jest przy Muzeum. Czynne od 9 do 12 cena za ulgowy 6zł, 8 zł normalny i fotki tylko bez flasha.
-
A jak długo będzie jeszcze ta wystawa??
-
chyba przez całe wakacje, ale nie jestem pewien
-
siemka
te dwie wystawy w zakopanym nie mja nic wspólnego !!! pierwsz znajdujaca sie w "morskim oku" jest organizowana co roku mozna oglondnac TAM kila gatónków ptaszkikaów i krocionogi!!....... wystawa znajdójaca sie koło Muzeum Tatrzanskiego "na Krupówkach" posiada duzo wiekrza kolekcje zwiezaków!! jest ona otawrta od poczatku lipca do 26 sierpnia w godzinach od 10 do 19 !!!na wystawie mozna zobaczyc miendzyinnymi wiele okazów
wezy( boa, morelie ,lamplopeltisy,połozy, anakonda)
jaszczórek(bazyliszki,ameiwa,legwaniki obrozne ,jaszczórka perłowa,agamy,cyliatusy ,gekony fałdoskóre itp)
płazów(chwytnicca czerwonooka,lisciołazy i drzewołazy,zaby rogate , zaba byk)
Jest am ponad 60gatónków, z czego połowa jest zadko spotykana!!!
Zboirniki ładnie i estetycznie zrobione , staralismy sie stwozyc w terrarjach warunki jak najbardziej zblizone do naturalnego otoczenia danego osobniKA!!!
pozdrawiam webs
-
Dwie fotki z wystawy obok Muzeum Tatrzańskiego (wchodzi sie od Krupówek przez most obok cropa, pozniej w prawo ) , warto to zobaczyć !!!
siemka
-
-
fajnie było tylko szkoda ze kamkow nie mieli liczylam ze beda
-
Byłem na tych dwóch wystawach.
Pierwsza ta w "Morskim oku" (podobna do tej z zeszłego roku) raczej cieniutka, głównie pająki, kilka straszyków, modliszek i patyczaki. Jedyny okaz, który zrobił na mnie wrażenie to piękna, olbrzymia samica A. geniculata.
Druga wystawa jest godna polecenia. Jest większa, lepiej urządzone terraria, większa ilość i różnorodność zwierząt przez co dużo ciekawsza. Na miejscu okazało się, że jest to w części ta sama wystawa, która była już dwukrotnie organizowana przez PST w Krakowie na ul.Krowoderskiej ale warto było obejrzeć ją po raz trzeci
Uprawnienia umieszczania postów