-
Re: owadów trochę:) (14)
Najpewniej: Geotrupes stercorarius, Cetonia aurata, Libellula depressa (samiec), Graphosoma italica.
Ładne zdjęcia... szkoda tylko, że kruszczyca brudna ;-)
-
w dzbankach powinien byc plyn trawiacy, podobne cos jak maja rosiczki na lisciach tylko ze sie nie klei i jest w bardziej plynej formie.
-
hyh Dark Ty to wszystko widzisz:P
brudna bo wpadla mi do wody
chcialem jej zrobic zdjecie ,ale latala ,wiec w akcie desperacjii stuknolem ją, a ona wpadła do wody .... i to oc na nie jest to glony
a co do reszty, te Geotrupesy mają jakąś polską nazwe?
i ważka samiec rózni sie od samicy ubarwieniem? bo ostatnio latają juz dwie i widać ze sie parzą:P jedna ma odwłok niebieski z żółtym bokiem (ta jest na zdjęciu) a druga podobnej wielkości tylko odwłok chyba żólty cały...ale nie udało mi sie jej podejść i sfotografować narazie :/
-
Geotrupes = żuk. G. stercorarius to pospolity "gnojarz".
Tak, samice Libellula depressa są żółto-brązowe. Fotkę znajdziesz tu:
KLIK!
(uwaga! duuuuża )
-
no dokładnie taka
czyli nad stawem w ogrodzie mi sie kręci parka , może młodych larw sie doszukam ;]
w kazdym badcz razie postaram sie jej teraz zrobic zdjecie , moze sie uda
-
Swietny motyl/cma. Trudno sie cos takiego hoduje, bo musze szczerze przyznac ze mi sie wielce spodobal i zaintrygowalo mnie to.
-
Ja gdyby nie pomyłka sprzedawcy już bym miał w terra za plecami 5 wielkich gąsienic samii cynthii nie moge sie juz doczekac
SDY - gość o nicku robal z phasmodea.prv.pl sprzedaje, ma juz ktores z kolei pokolenie i setki gąsienic
-
tak jest ja je rowniez mialem od robala
ja mam juz jajeczka i tez niedlugo bedągasienniczki, z hodowla nie ma szczegolnych problemow.
Uprawnienia umieszczania postów