-
Re: Moje kumaki i ich akwaterrarium
mi sie wydaje ze to polski kumak
-
No tez mam takie odczucie,ze to jest Kumak Gorski ktory jest pod ochrona w polsce.
Pozatym kumaki gorskie lubia zakopywac sie w mule w razie stresu a tego im w terrarium nie zapewniasz!!!
-
Gorski nie jest to na pewno. Wg jednej ksiazki w ktorej jest co nieco o gorskim i zwyczajnym i tam jest napisane, ze samiec gorskiego wydaje dzwieki czesciej- ponad 40 razy na minute. Moj samczyk zdecydowanie nie. Nie wiem jak jest u B. orientalis, ale jesli juz- to wchodzi w gre B. bombina. Nie mialem okazji zapytac sprzedawcy- w dlugi weekend wyjechal na ryby i nie pojawil sie na gieldzie
-
wiesz ale szczekanie to nie jest dowod bo raz mu sie tak zcesknie a raz tak moje orietnalisy roznie szczekaja, dorwalem fotke przedsawiajaca rozne barwy dalekowschodnichi niestety nie bylo barw jasnych, najjasniejsze to byly zieone a potem byly czerwone brazowe i prawie czarne.
-
I dlatego to nie wyklucza, ze mam orientalisy- moze to byc jedna z odmian barwnych, ktore widziales Bo moje sa raczej ciemne. Zdjecia nie do konca oddaja ich kolor.
Uprawnienia umieszczania postów