Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Wątek: Moje kumaki i ich akwaterrarium

Saurus
    Guest

Moje kumaki i ich akwaterrarium

Kupilem dzisiaj 4 sztuki (samiec i 3 samice), myslalem, ze nie beda jesc od razu, ale jak wrzucilem swierszcza, to sie na niego rzucily i jedna drugiej chciala z pyszczka wyrwac

Akwaterrarium (na wierzchu uchylana w 2/3 klapa z listewek i siatki), czesc ladowa "wklejona", zrobiona z 2 kawalkow szkla:

Czesc ladowa :

Czesc wodna i kumaki:

Zblizenie (niestety niewyrazne):

I ich kolorki :

Sa cudne, juz wiem, dlaczego je tak wszyscy zachwalaja

Krzyżak
    Guest

Re: Moje kumaki i ich akwaterrarium

Mógłbyś bardziej przybliżyć i odpowiedzieć jaka jest cena takich żabek? i czy są głośne w domu?, wymagają jakiejś opieki doglądania?

kwkwkw
    Guest

Nigdy nie miałem kumaków, ale gdybym był jednym z nich i mieszkał w Twoim akwa-terra cierpiałbym na klaustrofobie...

Saurus
    Guest

BO nie wiesz, ze kumaki nie potrzebuja duzo miejsca.
    A ja akurat kupowalem wyjatkowo tanio- po 10 zl prawie dorosle (podobno niektore zaczynaja kumkac ) sztuki. Na forum ktos sprzedaje mlode po 5 zl, jednak zwykle cena to 10-20 zl.
    Nie sa trudne w hodowli (opis sie klania ). Nie wiem, czy glosne, bo jeszcze nie slyszalem, jak "spiewa" samiec, ale z tego co wiem, nie jest to uciazliwe.

kwkwkw
    Guest

Pewnie nie potrzebują dużo miejsca by przeżyć.
    Sądzę jednak, że potrzebują więcej by czuć się komfortowo.
    Ludzie w celi też żyją, można powiedzieć,że człowiek nie potrzebuje więcej mniejsca niż 2x2m...
    Oczywiście dyskusja nie ma sensu, bo zainteresowany najbardziej może nam jedynie zakumkać.

Saurus
    Guest

Przeczytaj sobie opis, zadaj sobie tyle trudu... skad wiesz, ze jest im zle? Maja dosc kryjowek, jedzenia pod dostatkiem, nie maja wrogow (drapieznikow), maja warunki do rozmnazania i dosc miejsca, zeby sie swobodnie poruszac (bardzo chetnie rowniez nurkuja).
    Czy to jest malo?

AGAM
    Guest

Saurus od kogo je kupiłeś?? Ich kolorystyka i cena nie bardzo mi sie podobają... Jesteś pewien, że to B. orientalis?? Mi to wygląda na B. variegata :/ a to jest gatunek żyjący w Polsce i objęty ochroną... Być może kolory są tylko związane ze stresem

Gacek
    Guest

Jaki gatunek tych kumaków ??

Jesli Bombina orientalis taki jaki masz w profilu to wydaje mi sie ze ktos zrobił cie w bambuko mi to wyglada na Bombina bombina ale moze sie nie znam ;]

Gacek
    Guest

Agam widze ze rowniez to zauwazyłes ;]

AGAM
    Guest

heheh no a co do gatunku masz racje - zasugerowałem się poczatkowo tylko barwą plam, ale jak się przyjrzałem variegata to być nie może - to widać na ostatniej fotce. Obawiam się Saurus, że ktoś Cie zrobił delikatnie mówiąc w konia... Ale nie mamy 100% pewnosci.

Uprawnienia umieszczania postów