-
Re: Moje Corallusy
caninusy widze juz w Europie po coraz mniejszych cenach... oczywiście nie Amzon Basin ;-)
-
Samica 220 (czarno-biała), samczyk 280 złotych i to bez żadnych jaj, ale z papierami. Jak napsiałem czasami ma się farta tzn. okazję. Węże kupowałem nie na zasadzie "szukam" lub "kupię", tylko akurat trafiłem. Masz rację MIDO brakuje mi jeszcze "Peru". Ale poczekam na okazję - oczywiście żart.
-
Sory że piszę na raty ale pospieszyłem się. Nie chcę zapeszyć ale one u mnie nie jedzą tylko żrą. Właśnie jeden i druga zjadły po myszy, z tzw. "ręki". Bo taką mam metodę ich karmienia ten gatunek z moich krótkich obserwacji jest 100 % zabójcą robią to wprost idealnie. Gorzej jest z połykaniem, często mają problemy ze zlkoalizowaniem głowy myszy czasami szukają nawet do kilkunastu minut, nim rozpoczną połykanie. Ale jak już wspomniałem, ten gatunek jest pod każdym względem fascynujący.
-
Chciałem jeszcze tylko dodac ze opis na tej stronce dotyczący tych węzy jest strasznie przesadzony , są opisane jako bardzo wymagające węze co nie jest prawwdą.
-
Obcy duzo opisów jest przesadzonych ... np. wymiary terra dla dorosłej parki Boa constrictor...
-
Obcy nie mam zamiaru dyskutować, ale ja nie napisałem że są wymagające, czasami można trafić na egzemplarze, które sprawiają kłopty hodowlane. Uważam, że najlepiej w tej kwestii mógłby wypowiedzieć się "colary". Jest fachowcem i znawcą tego i nie tylko tego gatunku i z pewnością mógłby opisać sytuacje związane z hodowlą corallusów.
I jeszcze jedno, numer z "dziurką" to przy jakim wężu jest najczęściej stosowany - bez dalszego komentarza.
-
tak samo jak przesadzone są wymiary terra dla regiusów które kożystaja z 1/3 powierzchni swojego terra o wymiarach 100*60*60...
-
mam wrazenie ze klopot z szukaniem glowy (oczywiscie nie jest to zasada!!),dotyczy w wiekszym stopniu wezy drzewnych-to samo mam z moimi pupilami!Zabawa trwa czasem dluuugo)
Natomiast mlodszy z wezy (roczna samiczka) potrafi wisiec glowa w dol przez czasm i pol godziny trzymajac mysz za dupe lub w pol.
Uprawnienia umieszczania postów