Chciałbym przedstawić zdjęć kilka mojego żółwika. Żółw ma koło 15 lat. jest to stepowy żółwik. Niestety z przykrością stwerdzam, że przez kilka lat, jego domkiem była podłoga ;( Naszczęście bo ostrym zjechaniu zabrałem sie do budowy terra i żółwik jest teraz szczęścliwy ma już swój własny cieplutki, czyściutki, domek. Jednak to był i tak sezonowy. W lato dostanie prawdziwe "królestwo" ok 1,5m terra z płyki OSB. Postaram się wklejić potem zdjęcia wykonania tego terra. No ale jak mówiłem zdjęć kilka:

Jak widac skóra mu się trochę łuszczy. Zdjęcia robione było jakieś 3-4 tygodnie temu, dopiero przechodzi ze stanu "zimowego" w stan "letni". Jest to raczej normalne u nich, w chwili obecnej jest już wszystko ok.

Sesja zdjęciowa była przeprowadzona w pokoju na dywanie, gdzie żółw mógł zaczerpnąć pierwszych cieplutkich promieni słonecznych, zapowiedzi ciepłych dni.

P.S. niektórym sie wydaje że to spokojny zwierz. Nie sądze, potrafi nieźle namieszać, jak jest uparty zniszczy całe terra, drapie, mocno brudzi, wymaga urozmaiconego pokarmu. Poza tym niektórzy nadal popełaniją ten sam błąd krytyczny co ja zrobiłem;( , ale teraz że tak powiem nawróciłem się i zółwia TRZYMA SIE W TERRA!! inaczej mu sie szkodzi. To inny zwierz w terrarium, mam nadzieje że ten okres dywanu nie zaszkodził mu zabardzo.