-
Re: dużo różności :)
Swietne zdjęcia
Ale jednak ta Lasiodora difficilis wyglada na jakiegos Hysterocratesa... Brak parzacych wloskow i pogrubione ostatnie nogi... Przy obecnym ujeciu nie powiedzialbym ze jest to ptasznik nowego swiata.
-
co do tej Lasiodory to szczerze przyznam że też się zastanawiałem, czy to nie jest co innego :/ kupiłem jako L.difficilis, ale zachowaniem i wzrostem znacznie odbiega od innych Lasiodor. No zobaczymy co z tego wyrośnie. Od Hysterocratesa jest jednak bardziej włochata, może to zdjecie akurat kiepsko wyszło. Z tego co widziałem na fotkach małe difficilis to jest do nich podobna. Pozostaje czekać aż podrośnie
-
naprawde ladne foty i zwierzaki
-
no co wy hysterocratesa nie poznajecie<hahaha>, przeciez ku... to widac jak na dloni ze to podziemny pajak, albo wstawiles przez pomylke zle zdjecie , albo kompletnie nie masz pojecia o ptasznikach!!! Jak kopie tunele to jest podziemny , lasiodory sa pajakami naziemnymi i nie kopia tuneli- tak wiec w czym ty widzisz problem???!!!a pozatym to widac jak na dloni!!! To ze pajaki sa mlode to zauwazylem, ale parchybana bo to jest parachybana juz taka mlodziutka nie jest!!!!moze to byc klugi, ale jak jest mloda i ma takie wymiary to apewno nie!!!
Wracajac do tej domniemanej difficillis to<buahahhah> se obadaj jak wyglada mloda difficillis-http://www.swiftinverts.com/species/Ldiff.jpg,
http://www.mk-terraristik.de/images/...difficilis.jpg
oraz jak wyglada prwawie dorosla:http://www.spidy.goliathus.com/lasio...ilis-id50.html
-
ladne zwierzaki i piekne zdjecia.
-
AA jak ten hysterocrates nie kopie tuneli to dosyp poprostu mu ziemi na jakies 10cm min. jak w przeciagu kilkunastu godzin zniknie pod ziemia to twoje wielkie klopoty<LOL> z rozwiklaneim problemu lasiodory znikna jak banka mydalana, bo z tego co widze to pokopac w czym to on nie ma, a przez to boroczek sie kiepsakawo pewnie czuje-haha
-
:/ to trzeba sie od razu nije znać na pająkach.... dziwny z Ciebie gość :/ nie potrafie rozpoznać bo nigdy nie widziałem ani młodego Hysterocratesa, ani młodej Lasiodory diffiicilis.... a skoro z Ciebie taki super znawca, to przynajmniej nie robiłbyś błędów w nazwach :/
Zresztą wiele młodych naziemnych gatunków kopie czasem nory.
-
spoko spoko moze troszke pojechalem za ostro(sorki), bledow-poprostu jedno klikniecie na"l"i stad ten blad, a naziemne kopia nory a nie tunele w ktorych stale przebywaja podziemne pajaki czasami wychodzac tylko w celu wyrzucenia odpadkow, badz zbadania rewiru! tymniemniej jakosc zdjec super!!!
pozdrawiam
-
Sam nie mam 100% pewności, co to za pająk. Kupiłem jako L.difficilis razem z kilkoma innymi i inne gatunki się zgadzają. Mam wątpliwości co do tego pajączka, jednak nie znałem go wcześniej więc nie jestem w stanie powiedziec że to nie ten gatunek, ani też że ten. Opieam sie na tym co mi powiedziano przy zakupie. A fotki małych difficlisów oglądąłem i były różne, na jednych był bardziej podobny na innych mniej. Nie wykluczma że jesto to jakiś Hysterocrates, jednak wydaje mi się na to zbyt włochaty :/ po zdjęciu nie da się powiedzieć na 100%, akurat ta fotka jest najgorsza jakościowo :/
-
dla wszystkich zainteresowanych - Ekwadorczyk właśnie zrzucił wylinke i jest kobietą ))))
Uprawnienia umieszczania postów