-
Re: terra mojego regiusa
racja, basen odstaje od reszty, ale nie wiem czym to zamaskowac, myslalam, zeby poprzyklejac kamyczki, ale wtedy zrobi sie duzo ciezszy....poza tym trudno bedzie czyscic, jeszcze nad tym pomysle...
-
Terr bardzo ładne i mocno estetyczne . Moje pytanie brzmi kierowałaś się estetyką terrarium czy raczej funkcjonalnością oraz jaki był ogólny koszt tego całego przedsięwźęcia??
-
kierowalam sie przede wszystkim dobrem weza, ale estetyka jest dla mnie rowniez bardzo istotna, co do funkcjonalnosci to chyba jest ok, tylko ten basen jest dosc niewygodny...
koszt przedsiewziecia ( bez samego terrarium, bo kupuilam je kilka lat temu, ceny sie zmienily) to okolo 500zl (lacznie z termostatem, zegarem, termometrami itd...)
-
Akwairum mozesz okleić korkiem albo jescze lepiej - sztuczną roślinką pnącą powinno ładnie wyglądać
-
w zupelnosci zgadzam sie z Bocieqiem
-
Damenus,czym ogrzewarz te terrarium??
-
schludnie, ładnie, ze smaczkiem. Nie zgodze sie z tymi, którzy uważają je za tropikalne. Wrażenie takie mogą sprawiać te sztuczne (jak sie domyślam) roślinki, które raczej bardziej są dla oka niż dla węża. Gad powinien mieć przede wszystkim odpowiednią wilgotność i temperature, basen i jakiś konar który ułatwi mu zrzucanie wylinki. Reszta to tylko kwestia gustu właściciela.
Jedyne do czego można sie przyczepić to ten basen Bocieq podsówa Ci bardzo fajny pomysł - obklej go korkiem który potem możesz jeszcze posmarować klejem i posypać piaskiem (dla lepszego efektu
-
macie racje! z basenem trzeba cos zrobic, podoba mi sie pomysl z korkiem i postaram sie obkleic tak jak mowicie
terrarium ogrzewam lustrzanka 25W (w dzien) i kablem grzewczym tez 25W caly czas.... temperatura i wilgotnosc jest odpowiednia,
dziekuje wszystkim za odpowiedzi
Uprawnienia umieszczania postów