-
Re: do sterniczka
Tak jak napisał sterniczek stan gekony godny pozałowania ... jest poprostu tragiczny !! Tu trzeba reki dobrego fachowca ... i wątpie zeby to farba była to wyglada na strup i dam se łape uciąc ze to strup , widziałem już geka o podobnych objawach , wychudzony , strup na pyszczku ... od czasu kiedy go widziałem przezył jeszcze 15 dni...
-
Re: do sterniczka
leć z nim do weta ... tylko takiego co sie zna na gadach !
-
Re: Mój gekonik lamparci
Hmm moje tez mialy jakis czas (2 z 4) strupki na głowie, jednak zeszło m to po wylince - nie wiem od czego im sie to stało.
Tu mi wygada to na bardziej poważną rzecz, wygląda na chrostki. Njalepiej jakbyś przeszedł sie z nim na kontrolę do weterynarza - lepiej zapobiegac niż leczyć.
-
Pomimo nie najlepszych fotek widac ze to nie jest farba, bo gdyby tak bylo kazdy pozbyl by sie takiej skalki ze wzgledu na mozliwosc zlizywania tego przez geka. Powinienes wybrac sie do weta na odrobaczenie go i jezeli je samodzielnie regularnie podawac mu swierszcze i odpowiednie witaminy a gekon powinien powoli nabrac masy.
-
może uszkodziłeś mu pyszczek odklejając go od tej taśmy dwustronnieklejącej. Tak jak już inni pisali dawaj mu dużo witaminek i świerszczy to może jeszcze coś z niego będzie...
-
ULGA !!!!
To jest jakiś strupek - byłem u weta i tak stwierdził. Po dotyku można nawet to określić samemu. Gek je dużo - dzisiaj zjadł juz 3 świerszczyki. Witaminki dostaje regularnie więc mam nadzieje że mu nic nie będzie.
-
Spaść czy nie ???
co sądzicie aby mu zrobić wielką ucztę robalową aby przytył ?? nie mówię o karmieniu na siłę ale jakieś mączniaki czy coś ??? Co wy na to ??
-
Re: Spaść czy nie ???
Jak go kupiłem to był jeszcze chudszy ale koleś wszystkie takie miał.
-
Biedny gekuś, wychudzony na maxa, wygląda jak materac z którego sie powietrze spusciło. Zdjęcia okropne jedno i to samo....
-
nie dawaj mu maczniaków bo jeszcze bardziej go dobijesz, co najwyzej raz na jakiś czas i w małych ilościach czyli dla takiego maluszka lepiej nie wiecej niz 1, dawaj mu świerszcze z witaminkami tyle ile da rade zjeść i powinno być ok
Uprawnienia umieszczania postów