Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: Mieszanka Epicrates cenchria cenchria z Cenchria Maurus

Obcy
    Guest

Re: Mieszanka Epicrates cenchria cenchria z Cenchria Maurus

MOZE DLATEGO ZE KRZYŻOWANIE BOASÓW DAJE CIEKAWE EFEKTY !! a ecc x ecm daje kaszane !!

Asmodeusz
    Guest

Dzieki!!!!!!!!!!!!

Lipton wiesz co !!!!!! innym tez dziekuje stanowczo, NIE NIEMAM ZAMIARU GO ROZMNARZAC!!!!! JA WAS NIEROZUMIE TO POCO WY ROBICIE HYBRYDY ??? MIESZANKI???? NO KURDE SŁUCHAM ???? Mordd tu jestes jedynie wzglednym ludziem A LIPTON KKUP SOBIE JAKIES ZIOŁA!!!!!! TO MIAŁO BYC TYLKO POKAZANIE, A NIE JECHANIE MNIE!!!!!! WIEC SPADAC ZWIERZE JAK ZWIERZE, KUNDEL JAK KUNDEL, CZŁOWIEK JAK CZŁOWIEK, ZACHOWUJECIE SIE JAK RASISCI ZWIERZECY!!!!! ASMODEUSZ!!!!!!!!!!!!!!!!

mordd
    Guest

Re: Dzieki!!!!!!!!!!!!

Wiesz, tak na prawdę to wyjątkowa sytuacja, że sprzedawca uprzedził cię, że masz mieszańca. Powyźsi krzykacze mają takie same, ale nie wiedzą o tym - to właśnie oni "zanieczyszczą". Ciekawe po czym rozpoznają, że ich węże są czyste, jak dalece udokumentowane jest ich pochodzenie i z jakich markowych hodowli nabyli swoje węże.... Nie przejmuj się i ciesz się zwierzakiem - to tobie ma się on podobać.

boidae
    Guest

Re: Dzieki!!!!!!!!!!!!

Jesteś pewien ze to mieszniec, czy widizleś rodziców, bo ten twoj wąz wyglada dokladniej ka czysty MAURUS z wygladu

Asmodeusz
    Guest

Mord Boidae :)

Tak wiedziałem ze kupuje mieszanke mi sie bardzo podoba ja ich nierozumie a szczególnie Liptona niech pozabija swoje zwierzaki a od mojego wara. Jestem wam winny beer

Animal
    Guest

Pies wielorasowy to nie hybryda

Vanaloon
    Guest

Re: Mord Boidae :)

Ehhh... nie rozumiem coście się tak czepli, ładna gadzina. Lipton... chyba trochę przegłeś z zabijaniem węży, taki z ciebie terrarysta że mordowałbyś zwierzęta tylko dlatego że spłodzone zostały z rodziców innych gatunków... ja bym powiedział że nie jesteś godny miana terrarysty i to twoja postawa... nie hybryda Asmodeusza wyniszcza Polską terrarystykę... wąż mi się bardzo podoba

Azazel
    Guest

Albinosy powstają przez chów wtórny, wiele ciekawych form kolorystycznych powstaje przez mieszanie gatunków - krzyżujemy morelia spilota spilota z morelia spilota cheynei , variegata x woma , reticulatis x molurus , reticulatus x sebae itd... - i efekt tego taki , że wzbudzją te formy w nas podziw.
    Ilu z nas sprowadza do swej hodowli czystej krwi zwierzęta z odłowu ?
    Ilu z nas swe hodowlane pary posiada z jednego miotu ?
    Oczywiście , iż większość gadów w domu to "pets" zatem problemu moim zdaiem nie ma.
    W dobie globalizacji , wspólnej europy każdy zakupić może czyste gady i zacząć hodowle , w czym problem zatem ?
    Terrarystyke w Polsce kształtują pieniądze , te zaś są małe dlategoż i jakość jest kiepska.
    Ilu na tym formum jest potencjalnych odbiorców na gady w cenach 400-3000 euro ?
    Czepiacie się chlopaka , który zamieścił zdjęcie swojego zwierzaka , którego hoduje , o którego dba. Co poniektórzy nawet by go zabijać chcieli ! - chyba wam się koledzy w głowach poprzestawiało.

Tytułem przykładu ceny pytonów siatkowanych z jednej z amerykańskich hodowli ( i jednej z najlepszych na świecie ) - http://www.prehistoricpets.com/pythons.aspx?subcat=2 - ceny jak na nasze warunki całkiem przystepne - proszę zatem wielbicieli czystych wspaniałych form o sprowadzanie ich - rozpoczęcia pracy z gatunkiem - zapewniam że za np.300zł nabęde odmiame albino tiger .

Więcej szacunku dla siebie na wzajem i więcej uczciwości po stronie hodowców i importerów pseudo czystych form bo to oni wyniszaczają terrarystyke a nie Asmodeusz.

Uprawnienia umieszczania postów