Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: terra dla toke

JoShi
    Guest

terra dla toke

A wlasciwie czesc wydzielona umozliwiajaca okresowe odseparowanie wybranych osobnikow. Po lewej stronie widac otwarte drzwiczki umieszczone w przegrodzie dzielacej terra na dwie czesci. Na scianakach bocznych maty ze starych bambusowych rolet. Z tylu konstrukcja ze styropianu i zaprawy do styropianu barwnionej pigmentami piaskowym, ugier i braz.

gylo
    Guest

Re: terra dla toke

fajne terra

ponczos
    Guest

Mnie się nie podoba.

JoShi
    Guest

Nie musi. To nie towarzystwo wzajemnej adoracji. A tak szczegolowo. Co ci sie nie podoba ? Bo mi osobiscie nie podoba sie koncowy efekt zabawy barwnikami. No ale coz, robilam pierwszy raz, nastepne beda ladniejsze.

Bocieq
    Guest

ważne zeby spełniało swoją funkcje

ponczos
    Guest

Jak dla mnie (choć nie mówię że tak jest naprawdę) to niedopracowane i "sztuczne" - przydała by się jakaś osłonka na żarówki, ścianki bocze zrobiłbym jak tylnią, a te naklejane termometry na wrzuconych (wyglądają jak wrzucone) badylach też nie dodają uroku. Nie obrażaj się - to moje subiektywne odczucie. ) Pozdrawiam.

P.S. Nie zmienia to oczywiście faktu ze swoją rolę bedzie spełniać dobrze.

JoShi
    Guest

> przydała by się jakaś osłonka na żarówki
    Pewno tak, ale oslonek raczej nie bedzie.

> ścianki bocze zrobiłbym jak tylnią,
    Dlaczego ? Mnie sie te maty podobaja. Sadze, ze wiele sie zmieni jak bluszcze zaczna rosnac. W zalozeniu beda sie po tych matach swietnie piac.

> a te naklejane termometry na wrzuconych (wyglądają jak wrzucone) badylach też
    > nie dodają uroku.
    Bambusy sa wrzucone bo tak wlasnie mialo byc. W naturze nikt ich jakos specjalnie nie ustawia. A termometry wole naklejane niz elektroniczne. Poza tym niestety musza byc i to w miejscach odpowiednich i na dodatek dobrze widocznych.

ponczos
    Guest

Jeżeli będzie tam bluszcz to OK. )

W naturze nie ma termometrów, szyb, żarówek, itp., itd. więc jest średnio dobre porównanie. )

JoShi
    Guest

No ale to jak Ty bys ustawil bambusy, zeby bylo dobrze ?

ponczos
    Guest

Ja bym wogole dał troszkę mniejsze. ) Już nieważne, jeżeli Ci się podoba to super i tak ma być. )

Uprawnienia umieszczania postów