-
Różne badziewie... duże i małe :P
Na wstępie informuję, że miałem tylko godzinę na zabawę aparatem, więc raczej nie przykładałem się do jakości zdjęć... to w kwestii "technicznej" :P
To zwierzątko znają wszyscy... niestety dotarło dziś do mojej pracy, w nienajlepszym stanie. Wcześniej było w rękach jakiegoś niedoszłego "terrarysty". Jeszcze dziś powinno znaleźć się na Mazurach, w okolicy naszej stacji terenowej.
A teraz kilka fot pająków. Większość była wyjątkowo źle nastawiona do fotografowania. Robiłem co mogłem :P
A. versicolor L1 - uwierzcie mi, to było jedyne ostre zdjęcie (gdy się na chwilę zatrzymała dla zastanowienia) :P
P. irminia L2 - rzadko ją widuję (ma super gniazdo).
Nhandu coloratovillosus L2. Bije na głowę, pod względem kopania, mojego Hysterocratesa
Chromatopelma cyaneopubescens L8 Z każdym linieniem pięknieje :P
Krzyżak (Araneus diadematus)... mam go od sierpnia. Ulubieniec dzieciarni na zajęciach, które prowadzę :P
A to ciekawy pająk podkorowy (Philodromus sp.). Samica. Straciła nogę po spotkaniu z samcem. Samiec stracił trochę więcej :P
No i pająk Clubiona sp., który "wylęgł" mi się z pniaka brzozowego. Teraz całe stada łażą mi po pokoju
No i by nie było, że owadów "nimo". Larwa chrząszcza z rodziny ogniczkowatych (Pyrochroidae) - Schizotus pectinicornis.
Wiadomość zmieniona (07-04-05 16:47)
-
Re: Różne badziewie... duże i małe :P
-
-
Super zdjęcia. Zwłaszcza pająków. Nic tylko podziwiać
-
krzyżak super...
-
-
Dark z tego co pisales ze miales malo czasu na zrobienie fot to i tak wyszly ci zajeb..... nic tylko podziwiac
-
superrrr jak zawsze co do jakosci i tak nie jest tak zle
-
Fajny nhandu Moj do L4 tez kopal jak oszalaly (nawet wylinki przechodzil pod ziemia), po L5 sie uspokoil.
-
"Lubię fotki. Fotki mnie fascynuje. Potrafię godzinami siedzieć i się jej przyglądać." :P naprawde super mam nadzieje ze nie bedziesz zly ze troszke to przerobilem :P
POzdro
Uprawnienia umieszczania postów