-
GDAŃSK - WYSTAWA PAJĄCZKÓW I INNYCH
Byłem tam dzisiaj , jest to w Centrum na Starym Mieście . ul. Długa . Powiem szczerze Kicha !!! , wstęp 3,50 zł ulgowy , 5,50 normalny . Z Pająków to jest tylko Rosea , Kędzior , Boehmei , Smithi oraz Mała Chromka . , 3 terraria ze świerszczami , dużo modliszek i dużo patyczaków . Pozdrawiam . Nie mam fotek bo nie miałem aparatu :/ , nie byłem na to przygotowany , że tam pojade .
-
Re: GDAŃSK - WYSTAWA PAJĄCZKÓW I INNYCH
Ja byłem tam na wystawie w zewszłym roku i szczerze się zawiodłem więcej gatunków to ja mam w domku bez wystawy przynajmniej jeśli chodzi o pajeczaki.
-
A moze spojrzec tez na to z innej strony - wystawa jest dla ludzi.
Dla nich te kilka pajakow modliszek patyczkow to tyle ze az za duzo... Na hodowcach moze to nie robi zbyt wielkiego wrazenia bo wiecej moze maja w domu lub widzieli na gieldzie - ale to nie opwod chyba zeby tak degradowac czyjas inicjatywe kto sie postaral zorganizowal itp... Dla kogos kto nie ma stycznosci z tymi sprawami na pewno bedzie to ciekawe doswiadczenie za przystepna kwote i o to chodzi raczej. Ja nie powzialbym sie zorganizowaniu wystawy a ilosc pajeczakow tylko powiekszalaby trudnosc przedsiewziecia... wiec podziwiam kogos kto to zorganizowal i nie zdziera tyle jak to jest w zwyczaju polaczkow robic... Nie bylem nie wiem ale chyba sa pewne koszty takiej wystawy zupelnie inne niz zwykle trzymanie w domu - a na pewno jak to w naszym fantastycznym kraju - pozwolenia rejestracje i inne formalnosci jakie zapewne trzeba oplacac sporo zżeraja jak zawsze.
Rozumiem ze hodowca tych wlasnie zwierzat nie wpadl moze w ekstaze ale mozna to chyba okreslic jakos inaczej np: "nie bylo tam zbyt wielu okazow pajeczakow jakie chcialem zobaczyc" a nie tak dosc brutalnie ujmujac...
Jednak nie mowie jak ktos ma sie wypowiadac!!! Kazdy ma prawo tak jak sam zdecyduje... ja tylko chcialem sprobowac uwidocznic inne aspekty zaslugujace na uznanie.
-
No tak , ale jesli jest wystawa zwierząt tropikalnych , to mogli by dać wiecej gatunków i to jakiś ciekawych kolorowych albo coś takiego . Po co 3 terraria ze świerszczami domowymi , po co 3 terraria z patyczakami i po co tyle terrari z modliszkami i to tego samego gatunku (mogli dać inne gatunki) .
-
ty sluchaj jak tam dojechac - tzn jest jakis pociag/trajtek/autobus ktory odjezdza np z dworca w gdyni ??
-
jedziesz kolejką d Gdyni w stroę Gdańska.Wysiadasz w gdańsku i idziesz piechotka albo podjeżdzasz tramwajem pod LOT i to jest obok ul. Długiej
-
No ja bym z chceia stuknal taka wystawe skorpionow i umowil sie jeszcze z paroma hodowcami - to by bylo troche tego ALE
TO NIEMOZLIWE w praktyce poniewaz na takiej publicznej wystawie musialbym spelnic pewne warunki - czyli przede wszystkim i między wieloma innymi!!! zaplecze surowicowe gdy wg prawa trzeba miec 6 jednostek antidotum na okaz a JEDNO antidotum srednio kosztuje (raczej niezaleznie juz od gatunku dla Imperartora i androctonusa tak samo m wiecej) 19'000zl za 500mg i 25'000zl za 1000mg.
Znam rozne powazne przeszkody wiec naprawde fascynuje mnie to ze ktos w ogole sie postaral o wystawe... U pajakow to oczywiscie prosciej wyglada ale nie wiem ile i tak trzeba bylo pozalatwiac roznych spraw a ilosc okazow na pewno tylko zwieksza trudnosc... Wg mnie dla zwyklych ludzi ktorzy w zyciu nie widzieli pajaka czy modliszki na zywo to bardzo dobra wystawa, choc zaznaczam sam nie bylem wiec nie wiem wszystkiego...
-
Sculptor napisał(a):
zaplecze surowicowe gdy wg prawa
> trzeba miec 6 jednostek antidotum na okaz a JEDNO antidotum
> srednio kosztuje (raczej niezaleznie juz od gatunku dla
> Imperartora i androctonusa tak samo m wiecej) 19'000zl za 500mg
> i 25'000zl za 1000mg.
Dobre skad takie informacje masz??
-
Ceny za antidotum masz chocby tu:
http://www.aurga.com/scorpion.html
co do ustalen prawnych sugeruje spytac odpowiednie instytucje ( tu akurat nie wiem moze cos sie pozmienialo...)
-
powinien trafic nawet ten co w gdansku jeszcze nigdy nie byl....Wystawa jest obok neptuna :] W dodatku pewien nasz kolega stoi na srodku ul. dlugiej z wielkim szyldem
Uprawnienia umieszczania postów