-
Re: ....koberkaa:)heheheh
ten wezyk niejest jadowity.jest to poloz..........a co do terarium..moze ale niemusi byc tak duze jak dla teniur..spokojnie mozna trzymac je w mniejszym,ale wiadomo im wiekrze tym leprze ,,,,,160 -180cm to nie takie duzoooooooo
-
No niby tak, ale w porównaniu z tej samej wielkości smugowym radiata jest 2 x szybsza i 5 x bardziej ruchliwa. Moim zdaniem duże terra to konieczność, Pomijając wszystko atakują na prawdę szybko (jak każdy posiadacz pewnie wiesz) i choć to nieszkodliwe to niepotrzebnie naraża węża a przy okazji rękę właściciela na urazy. W dużym terra łatwiej manipulować. To gatunek słynący z agresywności i dla naszej wygody a jego bezpieczenstwa terra powinno być duże. jak mówiłem bywają spokojne osobniki, ale dla mnie to nie są prawdziwe radiaty
-
-
I bardzo niedoceniany! Ja jestem fanem i polecam każdemu, kto chce mieć węża a nie d.... wołową w terrarium Poza tym że piękny i z charakterkiem to jeszcze widoczny w terrarium bo sporo się po nim szwęda.
-
-
Wziąłem Ale mnie nie odstrasza ich agresywność, wolę jednak żeby nie waliły pyskiem w szybę przy każdym ruchu w pokoju. Stopień agresywności mogą mieć jak dla mnie dowolny bo na tym polega ich urok, ale wolę, żeby ani mnie, ani przede wszystkim sobie nie zrobiły krzywdy..... a myślę, że w większym pojemniku trudniej jest im uszkodzić się o coś, łatwiej również manipulować w takim terrarium bez stresowania węża (choć widok rozpłaszczonego ciałka kusi do drażnienia, nie powiem )
-
niewiem jak twoje osobniki .. ale moje siedza juz w faunaboksie pewien okres ,,,i dobrze sie maja, ani razu jeszcze niezuwazylem zeby przybieraly pozycje obronne,gdy jestem w poblizu ,najczesciej wola sie schowac niz zaczac kasac
Uprawnienia umieszczania postów