Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Rośliny owadożerne.

Mieszany widok

JeRy
    Guest

Rośliny owadożerne.

Nowe fotki, z dzisiaj.

Drosera alicae

N.tobaica

Muchołówoka amerykańska

Pływacz sandersoni

sadzonki d.capensis

sadzonki d.alicae

siewki d.capensis "alba"

Drosera spatulatha

Tłustosz

KnockeR
    Guest

Re: Rośliny owadożerne.

JeRy skad Ty bierzesz tyle tych roslin ja kiedys miałem rosiczke ale mi padła Chciałbym kiedyś zrobić wielkie terra z takimi roślinami ale pojęcia nie mam jak to hodować

Coś takiego bym chciał mieć )))

JeRy
    Guest

Moje początki tez były słabe, najpierw kupiłem 10 nasion mucholowek (za 30 zł) i nic mi nie wyroslo, potem kupiłem d.capensis ale mi też padła (brak dostatecznej wilgoci).
    Heh też bym chciał coś takiego miec Myślę że zrobienie takiego czegoś jest realne, ale zajełoby to przy niskich kosztach około kilku lat. Co do hodowli roślin nie jest trudna - ważna sa trzy rzeczy - wilgoć, temperatura i jescze raz wilgoc

Polecam zrobienie takiej szklarenki na początek (ja taką mam):

Wiadomość zmieniona (29-03-05 18:29)

KnockeR
    Guest

a skąd bierzesz rośliny ?? Jest jakaś strona poświęcona roślinom owadożernym gdzie można kupić nasiona różnych gatunków??

djtommi
    Guest

Knocker masz moze stronke na ktorej jest wicej takich fotek?? bo mysle zeby sobie zrobic cos takiego.

KnockeR
    Guest

nie mam jak na google wpiszesz terrarium to o dziwo wyskakuja same terra z roslinami

Markoś
    Guest

Knocker piekne te terra znalazles ale ty JeRy tez masz piekne roslinki tez moze sie skusze i kupie jakies nasionka

wert
    Guest

ja dostalem od kolegi kwiatostan z nasionkami d.caspensis alba i wsadzilem do malych doniczek podlewalem wodo destylowana i mialy siatke na nich .......teraz mi kielkuje!!!

Uprawnienia umieszczania postów