Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: jaszczuretki

Mieszany widok

AGAM
    Guest

jaszczuretki

jak widać nie zawsze łączenie gatunków, jest niemożliwe i szkodliwe. Moje agamki bardzo dobrze dogadują się ze scynkiem, co więcej ich towarzystwo widocznie korzystnie wpływa na scynka, który wcześniej spędzał prawie cąłe dnie w piachu. teraz ma lepszy apetyt, lepsze barwy i jest żywotniejszy.

AGAM
    Guest

Re: jaszczuretki

fota

AGAM
    Guest

a tutaj same agamki

AGAM
    Guest

i jeszcze pospolite, ale jakże śliczne anoliski

AGAM
    Guest

kolejne

Bocieq
    Guest

Piekne gadziska )))

Theraphos
    Guest

Agamy mi sie strasznie podobaja ale scynki nie. Sa takie nijakie:/

Double
    Guest

...bo prawdopodobnie znasz osobiście zbyt mało scynków ;-) rzadsze gatunku scynków są diabelnie trudne do zdobycia w Polsce, a te właśnie są najwspanialsze - moimi ulubionymi jaszczurkami są scynki i tylko je hoduje (pomijając Agamka) - są to przepiekne, pełne uroku, bardzooooo ciekawe jaszczurki.
    możecie mne zlinczować, ale podobnie jak Agam nie potępiam łączenia brodaczy z berberami. to chyba jedyne gatunki jaszczurek, które można tak bezproblemowo łączyć.

Saurus
    Guest

scynki sa swietne, w ogole lubie zwierzatka ktore sie zakopuja (chetnie kupilbym sobie tez zabki Kassiny, tez podziemne, zaba rogata zreszta tez sie zakopuje ciagle :]). Ciekawe, ze agamki maja az taki wplyw na scynka, ze ten wychodzi zamiast sie kryc

AGAM
    Guest

Ja też uwielbiam scynki, a Corucia zebrata to moje marzenie

Ale myśle że nie tylko brody ze scynkami można łączyć. Sa też inne odpowiednie połaczenia, ale u nich widać to szczególnie dobrze pewnie temu, że oba gatunki sa takie kontaktowe. Często np. scynk podchodzi do agamy, lize ją po dziobku i wchodzi na nią i tak sobie leżą

Uprawnienia umieszczania postów