Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Pająki...

Mieszany widok

Vagansek
    Guest

Pająki...

Witam !

B. Vagans - samica L10

1.

2.

B. Albopilosum - samica L10

3.

4.

5.

6.

7.

pozdrawiam
    VAGANSEK

Wiadomość zmieniona (08-03-05 14:56)

Hellhamer
    Guest

Re: Pająki...

przyjemne

ketnip
    Guest

ładne fotki, ale ja i tak bym nie brał ptarszorków na ręce nawet tak łagodnych

PaCZeK_1988
    Guest

ja mam pytanko (czy twoj vagans jest łagodny ?? :P) i jeszcze jedno, gdzie moge kupic posypke do swierszczy !! bo duzo o tym slyszalem ale nigdzie niemoge znaleźć. CZYM KARMISZ SWOJEGO ??

Theraphos
    Guest

Pajączki fajne Paczek po co ci posypka?:/ Jeżeli chcesz tymi świerszczami karmić tylko pajaki to sie nie opłaca bo pajak wysysa tylko to co jest w środku a powłoke hitynową zostawia w postaci kuleczki:] Ale jeżeli np. kameleona to oczywiścoe możesz a nawet powinieneś:]

Vagansek
    Guest

Witam !

Pająki biorę sporadycznie.... np. żeby zrobić kilka "dokumentacyjnych" fotek, najczęściej raz na każdą wylinkę.

Co do Vagansicy... przy wyciąganiu z terra jest nerwowa, atakuje, ale jak już wejdzie na kawałek kory i później na dłoń czy stolik/pudełko staje się o wiele łagodniejsza i spokojnie spaceruje sobie poza terra. Pająki karmię swierszczemi, mączniakami, pinkami, muchami itp...

Paczek... jak się domyślam chodzi Ci o witaminy i sepie.... jak napisał Theraphos, ptaszniki tego nie wymagają, inne zwierzęta owszem . Wybór witamin jest zależny od docelowego gatunku i bez problemu powinieneś dostać je w każdym sklepie zoologicznym.

Pająki nie wysysają wnętrza świerszcza... wpuszczają do jego ciała enzymy, które rozkładają/trawią go i następnie wsysają papkę, która się z niego zrobiła.

pozdrawiam
    VAGANSEK

Theraphos
    Guest

Vagansek wiem jak pająki jedzą tylko nie chciało mi sie aż tak rozpisywać:]

Vagansek
    Guest

Witam !

Spoko Ther... Paczek mógł nie wiedzieć

pozdrawiam
    VAGANSEK

Foxtrott
    Guest

podoba mi się fotka albopilosy na ręce

chrzanu
    Guest

3 fotka czyli ta z samicą kędziora najlepsza.

Uprawnienia umieszczania postów