Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Co to za pajunk?

Hysterocrates
    Guest

Re: Co to za pajunk?

Padło stwierdzenie że to może być murinus, to na 1000% nie murinus bo po L4-L5 miałby już ładne żółte kolorki.A.Metallica? może i tak,ma dość długie nogi typowe dla nadrzewnych i jak dokładnie popatrzysz to mieni się takjakby na fioletowo.Poczekaj jeszcze 2-3 wylinki to będzie ci dużo łatwiej określić gatunek.

ziu
    Guest

nie jest to ani murinus ani avicularia. Wyglada na malego platusa, parachybanke i troszke na mala blondi :P ale to nie te rozmiary. Wg mnie to platus.

maly platus:

Fotka pochodzi z serwisu:
    www.tarantulas.us

Wiadomość zmieniona (28-02-05 20:18)

Vagansek
    Guest

Witam !

Nadrzewny to on na pewno nie jest... skoro zyje pod ziemią.... nie sugerujcie się długimi nogami... dla przykładu mam chilobrachysa sp. "burmensis" który budową ciała przypomina pająka nadrzewnego, a praktycznie cały czas siedzi pod ziemią... robi bardzo ciekawe konstrukcje podziemne, do tego bardzo dobrze się wspina i co ciekawe tuż pod wieczkiem pojemnika zrobił sobie hamak z pająeczyny... lecz długo w nim nie siedział.... przeniósł się pod ziemię. A tak wygląda...

Co do Twojego pająka Double... moze być to jeden z wymienionych wcześniej pająków podziemnych, ew. jakiś sp...

pozdrawiam
    VAGANSEK

Double
    Guest

dzieki chlopaki, ale Ziu chyba trafil w sedno - moj mlodociany pajaczek jest identyczny jak ten platus na zdjeciu zobacze jeszcze pare wylinek i jak bede miala dalej problemy z identyfikacja, zglosze sie.

Saurus
    Guest

To mialabys juz drugiego P. platus Czy to moze ten "podejrzany" byl w twoim profilu jako platus?

Double
    Guest

ynny :P tamtego tez nie widzialam z rok ;-)

GuTi
    Guest

platusssssssssss :] tak ja obstawiam

Uprawnienia umieszczania postów