Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Dla zwolenników łączenia gatunków

Evoker
    Guest

Dla zwolenników łączenia gatunków

Coś dla zwolenników łączenia gatunków...

http://gallery.pethobbyist.com/index...=80983&cat=500

z kingsake.com

Biber
    Guest

Re: Dla zwolenników łączenia gatunków

no i tak to się kończy... mam nadzieje że to będzie przestroga dla tych co trzymają np. BC i Regiusy w jednym terra

Dambala
    Guest

Ałłłćććć nie miła sprawa, no cóż stąd sprzeciwy łączeniu gatunków.

raptor
    Guest

no kiedyś był podobny wątek(b.c zjadł regiusa)
    ...ciekawe czy ktoś na tym forum trzyma coś w podobny sposób:>

Pituophis
    Guest

Apodory w ogóle są dosyć skłonne do zjadania węży, także swojego gatunku. W zasadzie można je łączyć tylko w okresie godów, a poza tym trzymać pojedynczo. To mniej więcej tak, jakby trzymać ze sobą, albo z czymś innym L. getula.
    Ja mam 2 zestawy- P. guttatus i L. calligaster, oraz P. emoryi i Pituophis catenifer sayi.

cyclosternum
    Guest

sorry ze pytam co ten wáæ na focie nr.4 zjadø ??

Saurus
    Guest

drugiego weza- tamten po prostu w taki sposob sie zwinal . Nie wiem jak to wyjasnic dokladnie, ale wyobraz sobie jak musi byc zwiniety waz skoro ten wiekszy tak wyglada ;]

THC_Inside
    Guest

nie wiem moze sie myle ale ten jasnieszy waz co byl zjedzony to mi wyglada bardziej na martwego i dlatego moze pozwolil zeby go zjadl :/

wujek
    Guest

wiadomo, że jak wąż ma w menu inne gady to zje węża. natomiast to nie ma nic wspólnego z p.królewskim i b.dusicielem i innymi, które nie mają w menu gadów. wiem, że kiedys ktoś pokazywał zdjęcia jak jeden zjadł drugiego ale to jest naprawde wyjątek. nie ma co tego tak rozdmuchiwać i straszyć ludzi. oczywiście lepiej jest trzymać razem, ale np. jak ktoś nie ma możliwości zrobić większego terra, a naprawde jest zainteresowany innym gatunkiem to nic nie stoi na przeszkodzie prócz warunków. ja np.trzymam osobno pytona i boaska, ale jakby miały podobny biotop to pewnie siedziałyby razem.

Ciekawostka...
    moim pierwszym wężem była zbożówka. miałem ją około 5 misięcy i później kupiłem pytonka od Gabora. pewnego dnia nie ma zbożówki. mówie napewno nie uciekła tylko pytonek zjadł, ale szukałem jej z nadzieją z 2 miesiące. gdy obierałem boaska od Gabora opowiedziałem mu wszystko. natomiast on, że nie ma takiej możliwości. wysłuchałem go, ale i tak myślałem i gadałem swoje. remont w domu zbożówka się znalazł, niestety zdechła

także naprawde te zdjęcia to rarytas. od Gabora również dowiedziałem się, że dusiciele się nie zjadają nawzeajem. zna dużo hodowców i zjechał troche tego świata w poszukiwaniu węży itp., więc ma racje... podzielam to wszysko w 100%. w Polsce CHYBA (ale jestem w 99% pewnie, że nie) nie zdarzyło się nic podobnego, ani nawet jedego słowa na ten temat nie słychać. wszyscy zobczyli te zdjęcia i koniec. to tylko takie usprawiedliwienie tak jak wspominałem wcześniej dla tych którzy nie mają miejsca i mają tego pytona i boasa razem, bo to bardzo ładne, popularne, tanie węże!

pozdrawiam wujek

Biber
    Guest

nawet jeżeli to taki wyjątek to nie boisz się że taki wyjątek może i Ciebie dotyczyć? a poza tym to nie chodzi tylko o zjadanie się! chodzi o stres i jestem pewny że Gabor o tym wie!

Uprawnienia umieszczania postów