Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Dla zwolenników łączenia gatunków

Evoker
    Guest

Re: Dla zwolenników łączenia gatunków

Boa constrictor mają w menu gady!

Pituophis
    Guest

Mają w menu jaszczurki, kajmany, a nawet ryby. Natomiast w niewoli wypadki zjedzenia innego węża są wyjątkowe i mam wrażenie, że dotyczą często zjedzenia węża pachnącego gryzoniem, czy nawet razem z połykanym gryzoniem. Znam wiele kolekcji, gdzie kilka boa przebywa razem i się nie pozjadały. Zresztą w zasadzie, jeżeli drugi wąż nie jest partnerem seksualnym, to ryzyko pożarcia przez drugiego jest takie same, niezależnie od gatunku. Poza tym boa to nie apodora papuaska.
    Wydaje mi się, że można boa dusiciele ze sobą w miarę bezpiecznie trzymać, uważając przy karmieniu.

Kaszkiet
    Guest

Ja trzymam swoje 3 boa razem i jakos nie jedza sie nawzajem a na tych fotkach widac ze ten pożarty boa jest martwy .
    Ktos chcial zrobic sobie ciekawa sesje i tyle . Bo niby czemu na 1 fotce dwa wezyki są obok siebie (widac ze boa jest martwy) a na nastepnym widac jak juz jeden szama drugiego a koles w tle ubrany jest tak samo .
    nie ma sie czym podniecac

Goblin
    Guest

Kaszkiet druga fota to koleś "wyciaga" boa z tego drugiego węza... pierwsza to porównanie wielkości zjedzonego boa do tego drugiego węza...

Karla
    Guest

the story behind

Dla tych, co nieanglojęzycni lub nie doczytali - pan papuan python to świeży import (wnioskuję, że z odlowu), glodny jak wilk, a niedoświaczony pracownik sklepu zoologicznego wsadzil go do jednego terra z pytonem tygrysim oraz boaskiem. Papuan postanowil coś przekąsić i najpierw udusil tygryska, a potem boaska i boaska pożarl. Jest to wersja "domyślona", ponieważ stalo się to w nocy, bez świadków. Jak go znaleźli, zmusili, żeby zwymiotowal ten posilek (dla ratowania papuana, nie boaska oczywiście) i papuan przeżyl. Boasek jak widac na zdjęciu, byl tej samej wielkości co papuan, wow, czyż nie?

Uprawnienia umieszczania postów