-
jaszczurki na spacerku
parka brodaczy i berber na spacerku
-
Re: jaszczurki na spacerku
-
-
samiec jak widać broni swej uroczej małżonki i mniejszego kolegi ;-) jakiej wielkości są brody i berber? mieszkają razem?
mój Agamek urządza sobie takie spacery samowolnie - terrarium ma otwarte 24h na dobę, a stoi ono na szerszym terrarium pytona, tuż przy regale z pozostałymi zwierzętami. Czasem wychodzi sobie na "taras" (czyli terra pytona) i obserwuje, co się dzieje na podłodze, albo wchodzi na półkę regału i potem wraca spowrotem pod żarówkę w swoim domu. Potrafi też specjalnie zeskoczyć na podłogę, bo zobaczył np ruszające się swiatełko albo muchę czy świerszcza w pokoju. Wtedy obłazi cały pokój i albo wchodzi mi na stopę czy na plecak, albo wspina się spowrotem na górę.
-
-
Prześwietne!! Zwłaszcza na pierwszym foto.
-
-
Chciał bym miec jakiegos jaszczura jednak nie moge miec Fajnie musi być jak takie dwie jaszczury chodzą sobie po pokoju)))
-
3 Theraphos nie dwie
-
to dobre, byłam przekonana że to był samiec - władca puszczy ;-) mój agam jest albo hypo albo też jakiś yellow, bo jest niezwykle jasnożółciutki z elementami pomarańczowego. agama wypuszczam na spacery dopiero od około roku, przedtem nie był dostatecznie oswojony i mogł uciec. a teraz łazi gdzie chce i nie ma żadnego ryzyka, że zostanie uszkodzony, bo zawsze wiem gdzie łazi swoich jeszcze nie wypuszczaj, póki nie sa całkowicie oswojone, masz je za krótko
Uprawnienia umieszczania postów