Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: jaszczurki na spacerku

AGAM
    Guest

jaszczurki na spacerku

parka brodaczy i berber na spacerku

AGAM
    Guest

Re: jaszczurki na spacerku

2

AGAM
    Guest

3

Double
    Guest

samiec jak widać broni swej uroczej małżonki i mniejszego kolegi ;-) jakiej wielkości są brody i berber? mieszkają razem?

mój Agamek urządza sobie takie spacery samowolnie - terrarium ma otwarte 24h na dobę, a stoi ono na szerszym terrarium pytona, tuż przy regale z pozostałymi zwierzętami. Czasem wychodzi sobie na "taras" (czyli terra pytona) i obserwuje, co się dzieje na podłodze, albo wchodzi na półkę regału i potem wraca spowrotem pod żarówkę w swoim domu. Potrafi też specjalnie zeskoczyć na podłogę, bo zobaczył np ruszające się swiatełko albo muchę czy świerszcza w pokoju. Wtedy obłazi cały pokój i albo wchodzi mi na stopę czy na plecak, albo wspina się spowrotem na górę.

kryzys
    Guest

ładniutke :]

NiEBiE
    Guest

Prześwietne!! Zwłaszcza na pierwszym foto.

AGAM
    Guest

Double to grubsze z rozdziawion paszczą to samica :P Samczyk jest odmiany Yellow, ale na fotkach zbyt tego nie widać, zwłaszzcza, że nie był jeszcze rozgrzany Agamki mają po ok. 35-40cm scynk jakieś 25cm. I trzymam je razem Wygląda na to że jest OK. Wcześniej scynk mieszkał sam. Agamki mam od tygodnia także są świeżutkie

Samica zawsze się puszy jak się podchodzi do niej, no chyba że z jedzeniem Ale nie gryzie naszczęście. Samczyk jak narazie nic nie jadł u mnie :/ Widocznie robi sobie przerwe Samiczka w jeden dzień zjadła miske mączniaków, dwa jajka zeberek i jeszcze łyżke kociej konserwy

Też myśle nad tym żeby były cały czas poza terrarium, z możliwością wejścia na kaloryfer i do pudła z piachem. Ale martwie się żeby ich ktoś nie zgniótł.... mam co do tego fobie po podobnej śmierci fretki... Zwłaszcza scynk wogól nie patrzy na oczy tylko się położy na dywanie i leży. Agamy to jakoś łatwiej zauwazyć. Pomyśle nad tym.

Theraphos
    Guest

Chciał bym miec jakiegos jaszczura jednak nie moge miec Fajnie musi być jak takie dwie jaszczury chodzą sobie po pokoju)))

AGAM
    Guest

3 Theraphos nie dwie

Double
    Guest

to dobre, byłam przekonana że to był samiec - władca puszczy ;-) mój agam jest albo hypo albo też jakiś yellow, bo jest niezwykle jasnożółciutki z elementami pomarańczowego. agama wypuszczam na spacery dopiero od około roku, przedtem nie był dostatecznie oswojony i mogł uciec. a teraz łazi gdzie chce i nie ma żadnego ryzyka, że zostanie uszkodzony, bo zawsze wiem gdzie łazi swoich jeszcze nie wypuszczaj, póki nie sa całkowicie oswojone, masz je za krótko

Uprawnienia umieszczania postów