-
Re: Mini paludarium cz.2
Witam
Chciałem powiedziec ,,gupika" a nie gupia. :]]
Pozdrawiam
-
po 1 noenki lubie po 2 maja mnostwo kryjowek po 3 Hyperolius-y nie lubia za bardzo wody wiec raczej nie wejda za nimi a po 4 neonki beda raczej wieksze od nich
pozdrawiam
Tomek
-
A po4) neonki jak każde rybki mają dużo fosforu, i jak anuż Hyperolius zje neonka to na zdrowie. A neonek kosztuje chyba 1.50zł
-
-
Ledy do wody fajny pomysł. Ale tylko do wody. A jeśli chodzi o roślinki zaraz ci jakieś pomysły podrzucę.
-
Ten fikus by fajnie wyglądał tylko, nie wiem jak znosi mega wilgotność. Chociaż nie ty tam chyba nie masz automatycznego zraszania co? http://www.biofil.pl/Rosliny/Doniczk...innedijkii.jpg
Ja bym jescze widział na tych gałęziach jakąś roślinę pnącą.
A jeśli chodzi o rybki to nie wiem jak te Hyperoliusy składają skrzek, ele jak potem młode lądują wodzie to je neonki pożrą.
Ciekaw jestem jak jest z utrzymaniem takiego pludarium, wiesz chodzi mi jak się rośliny chowają, jak się wymienia wodę, czy bardzo brudzą neonki itp.
-
plazy na lisciach daja skrzek wiec z tym nei bedzie problemow wieksze mam z dostaneim ich w ogole bo okazalo sie ze w wawie ich nie ma ;/ co do pnacych to beda juz sa zasadzone i sie beda piely po tym dalszym a planuje tez po tym blizszym dac do tego jeszce w piatek dojdzie roslinka nawodna podobna do lili tylko ze mala zraszania nie bedize, mysle jeszce o mchu i wlasnie o jednej wiekszej wiec moze ficus a moze takie jedno cosik ktore w sklepie widzialem http://home.earthlink.net/~kaydeejay/paludarium8.jpg
o tu po lewej z duzymi liscmi tylk oze nie bedize w wodziea na ladzie
-
Wiesz niby biofil jest w krakowie, ale czasami ktoś od nich jedzie do wawy. Wówczas się ustawiasz z nimi i nie płacisz za przesyłkę. Ja tak kupiłem np. agamę.
A te żaby to trochę pływają czy nie bardzo? Bo teraz pomyśałem, że fajnie by wyglądał taki zrobiony z korka mostek nad wodą że mogła by żaba na nim siedzieć bezpośrednio nad wodą. Albo przejść nad wodą i wejść na ściankę.
-
-
powiedzcie czy im wiecej zieleni tym lepiej?? bo po zmianach ktore dzis zroiblem i dokoncze pewnie kolo piatku zieleni tam bedize co nie miara
Uprawnienia umieszczania postów