Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Lasiadora Parahybana czy Brachypelma Alpospilosum?

Ratay
    Guest

Re: Lasiadora Parahybana czy Brachypelma Alpospilosum?

sam na początku powiedzilaes ze to parachybana

matii
    Guest

albopilosum,a dla porównania fotka innej samicy albopilosum,ktora tez ma paseczki na nogach )

http://giantspiders.com/B_albopilosum.html

lipton
    Guest

no i mati rozwiał twoje watpliwosci . Mozesz mieć pewnosć ze masz kedziora .

FURUS
    Guest

ladny kedziorek

Gonzaj_
    Guest

Kedzior

jw73
    Guest

100% kędzior.

Vagansek
    Guest

Witam !

Jeszcze jedna rzecz w wyglądzie tego pająka trochę mnie zastanawia... mianowicie jasny pasek tuż przed oczami... pokrywający kły... u kędziorów jest zarośnięty dość bujnymi włoskami ( wszystkie kedziory jakie widziałem je miały )... pająk z fotek nie ma takowych włosków, podobnie jak parahybany. Fakt, że karapaks ma trochę za jasny... ale na to mogły mieć wpływ różne czynniki... a tak w ogóle Ratay, po której wylince ( i mniej więcej kiedy przechodził ostatnią ), jaka płeć i ile cm ciałka ma pająk z fotek ?
    Może i jest to kędzior... ale zdjecia nie przekonują mnie w 100% Obecnie mam dwie samice L9 i nieco się róznią o tego pająka.

pozdrawiam
    VAGANSEK

Ratay
    Guest

Vagansek pająk ma ciałka 7-8 cm licząc karapaks i glowe z nogami ma jakies 10-11 cm pajak jest parawdopodobnie po L9 lub przed L9 w takich mniej wiecej granicach a kiedy przechodzil ostatnią to ja nie wiem bo brat mi go przywiuzł i sam nie wiedzial keidy przeszedl ostatnią ;-)

Vagansek
    Guest

Witam !

Jeżeli ma 7-8 cm ciałka ( karapaks to głowa, głowa+odwłok=ciało ) to nie będzie to L8-9 a lekko L11-12 jeżeli to kędzior...jeżeli to parahybana to myślę tak L10-11... tylko długość z nogami coś za małą podałeś... zmierz jeszcze raz. Przy takich rozmiarach parahybany maja ciemny karapaks... Twój pająk ma dość jasny.... jak masz możliwość pstryknij fotkę pająka od spodu.

pozdrawiam
    VAGANSEK

Uprawnienia umieszczania postów