Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Płazik

micgekon
    Guest

Płazik

http://foto.wp.pl/sf_szczegoly.php?z...3685]=/1133684

Wiadomość zmieniona (09-01-05 06:44)

Double
    Guest

Re: Płazik

ee no raczej ci nie wejde na skrzynke pocztową i stamtąd nie zobacze zdjęcia :>

Vagansek
    Guest

Witam !

Double... nie musisz wchodzić na jego skrzynkę... wystarczy, że jesteś zarejestrowana na WP :P

A tak poza tym, to kolega złego linka podał... poniżej jego fotka

pozdrawiam
    VAGANSEK

Wiadomość zmieniona (09-01-05 18:07)

AGAM
    Guest

Zdaje mi się czy to Bufo viridis?? Jeśli tak to wiesz chyba o tym że nie owlno ich hodować?? Jeśłi nie to co to za żabsko??

Saurus
    Guest

Bufo viridis albo raczej Bufo bufo (tak mi sie wydaje) bo te plamy nie wygladaja na zielone. A to zdjecie chyba zrobil "w naturze" bo tak to wyglada (ropucha wsrod trawy).

AGAM
    Guest

ja tam widze zielone plamy a Bufo bufo jest raczej jednolicie brązowa. A co do tego, ze nie wolno ich trzymać, to mówie sugerując sie wypowiedzią Vaganska, który powiedział: "poniżej jego zwierzak"

Vagansek
    Guest

Witam !

Fakt... mogłem trochę zasugerować, że trzyma żabke w domu bardziej rafne byłoby "poniżej jego fotka" Jakby co to sorry...

pozdrawiam
    VAGANSEK

micgekon
    Guest

Dzięki Vagansek za umieszczenie zdjęcia. A ropucha nie trzymam w domu.Zdjęcie zrobione podczas wakacji. Żabsko uratowałem (w sumie ok30 różnych) ze starego opuszczonego basenu,który to stanowił pułapkę bez wyjściadla tych płazów + 1 jeża.

Fredomirek
    Guest

Hej!

No zapewne już wyszliście z błędu ale Panowie.. tu ewidentnie widać Bufo viridis.. Bufo bufo wygląda zupełnie inaczej, tzn. dla mnie jest to takie oczywiste, może po tym, że w tym roku R. zielonych widziałem całkiem sporo Ktoś kto nie widział ich na wolności rzeczywiście może mieć wątpliwości. W kązdym razie to na pewno nic oprócz rodzaju (Bufo - dobrze mówie? ) z R. szarą wspólnego nie ma

Pozdrawiam serdecznie i zachęcam do oglądania na wiosne godó R. zielonych - extra sprawa

Uprawnienia umieszczania postów