Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: Nowy domek Smithiego. :)

BOOBO
    Guest

Re: Nowy domek Smithiego. :)

Wezcie przestancie. Mefisto zrobil to terrarium z mysla o smithim i jegosrodowisku naturalnym a nie o tym zeby wam sie podobalo. Terra ogolnie ladne jest tylko nie ma kryjowki.

Mefisto
    Guest

Jak kilku z was zauważyło, chodziło mi raczej o próbę odwzorowania środowiska a nie o roztkliwianie się nad 152. terra z torfem i sztuczną zieloną roślinką na środku skopiowanym gdzieś z Sieci przeznaczonym do gatunku żyjącego w lasach tropikalnych. :P

Piasek miał być od samego początku. Argument, że piasek nie trzyma wilgoci jest delikatnie mówiąc bzdurą. Zresztą to i tak nieważne, bo go nie zwilżam.
    Oczywiście, że mogłem dać w proporcji 1:1 z torfem. Mogłem go dać nawet w prooprcji 1:100, ale dałem w proporcji 1:0.

Miseczka jest dobra.

Korzeń też mi się specjalnie nie podoba i uwierzcie mi - gdybym miał inny to dałbym go, ale niestety lepszego nie znalazłem więc na razie jest ten.

Co do kryjówki to możliwe, że zrobię mu jakąś grotkę z gipsu i kamieni. Mam tylko nadzieję, że wtedy nie obudzą się głosy "oburzenia", że nie dałem mu np. kokosa. :P

Cieszę się, że jesteście szczerzy. Niniejszym upadł mit o kółku wzajemnej adoracji.

Stratoscruiser
    Guest

Beznadzieja totalna pomyłka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kaczi
    Guest

mi tam sie podoba wazne zeby pajaczek mial dobrze ...

Foxtrott
    Guest

do tych przemądrzałych...

tak to jest jak się dzieciaki(i niekoniecznie o wiek mi chodzi) dorwą do netu:/ matss2, Stratoscruiser, daf darujcie sobie na prawdę, macie 2 pająki na krzyż od kilku miesięcy i myślicie, że coś wiecie. trzeba się zamknąć i uczyć, nie krzyczeć, że smithi wilgoci potrzebuje bo to totalne nieporozumienie! czy któryś z was wie gdzie żyją smithasy i jak tam jest z wilgocią albo z podłożem?? poczytajcie trochę, pooglądajcie fotki pająków w naturze i dopiero możecie głos zabierać. polecam birdspiders.com (ciekawe po co R.West przenosił je na suche podłoże... a może same sobie tam żyły??:]) Peter_frosta widziałeś smithasy drążące tunele?? ja miałem kilkanaście i jakoś się do tego nie garnęły mimo, że miały piękny torf.
    wg mnie terra od strony technicznej nie można nic zarzucić. podoba mi się.
    tyle ode mnie

THC_Inside
    Guest

ladny pajaczek i ladne terra tylko ten korzen zmienic jakies mieszkanko i bedzie bajer

Ps. jak na moje to piasek jest ladniejszy bo jest jasny i ladnie to wyglada

kashex
    Guest

Hmmm fajny patent z tym piachem ładnie to ogolnie wyglada , korzen ujdzie w tlumie ale ogolnie git , chyba podobnie zrobie mojemu jak podrosnie i wyjdzie z pojemnika na mocz A to jest normalne na tym forom ze jesli cos jest inaczej nizjest podane w podreczniku to odrazu naskakuja ...... :P

no13
    Guest

bardzo ladne, tylko bym ta miske bardziej w piasek wkopal ale ogolnie super

ziu
    Guest

Dokladnie smithi klimat posiada dobry chodz mi sie szczerz troszke wykonanie nie podoba. Ale mylse ze jak Mefisto dopracuje bedzie spoko ;-] Wino gdzie Ty widziales wilgotnosc 0% :PP niby maly blad a jednak, tyle to nawet nie ma na pustuni. Wilgotnosc w naszych domach wynosi 50%.

Pozdrawiam.

bakus
    Guest

jak dla mnie to SWIETNIE

Uprawnienia umieszczania postów