-
Re: :: Podrostki #1: albopilosum, smithi, boehmei
spoko nie zwracaj uwagi na marxa. Co do tych pająków to naprawde wyglada to na emilie jednak jest troche młody jest, a 9 wylinke to on ma raczej zapisaną w dalekiej przyszłości. Mój głodzony smithi ( samiec ) jest bardzo mały jak na 10 wylinke no ale kolory ma już bardzo wyraźne zresztą widać na stronie www.metus.asmed.pl . Lepiej pogadaj z tym od kogo kupiłeś te pajaki.
-
OMG zobacz sobie zdjecia emili i smithi na jakiejs www, moze mam Ci podac link ? Ok masz ;-)
-> http://giantspiders.com/B_emilia_male.html
-> http://www.giantspiders.com/B_smithi_male.html
przeciez widac roznice nawet na odnozach ;oooo
-
Zresztą smithi ma czerwone kolanka a ta emlia jak widisz ma więcej czerwonego...
-
TUTAJ jest temat w którym jest smithi L9 lub L8. Co do kolorków to nie będe już gadał tylko wieczorem lub jutro dam foto, a co do wielkości to mój jest, z tego co widze na zdjęciu, trochę mniejszy (co nawet napisałem kiedyś w tamtym temacie). Proponuję wstrzymać dyskusję do chwili wrzucenia przeze mnie innego zdjęcia.
-
moim zdaniem ten "smithi" to emilia widac na karpaxie ten "trojkacik" a pozatym 9 wylinka to juz pajak powinien byc calkowicie wybarwiony ......
-
ehh... napewno nie bedzie to 9 wylinka... i nie bedzie to emilia ;]
-
-
Wybacz MuD ale gadasz bzdury mój smithi wybarwił sie w pełni dopiero po 10 wyl (jest t o bankowo 10 bo mam go od małego). Wybarwianie sie to sprawa indywidualna jeden sie wybarwia po 6 inny po 10 i c'est la vie
-
Jest to Brachypelma smithi na 200% i jest okolo 6 wylinki Przeciez od razu to widac.... B. emilia w tym wieku jest calkiem inna... A taki trojkacik na glowotulowiu posiada w wieku mlodzienczym co najmniej polowa Brachypelm...
Pozdrawiam
-
Na bank jest to smithi i jak dla mnie jest to ok 6 wyl.Mam troszke wiekszego 7 wyl i jeszcze wylinke temu wygladał identycznie.Dopiero teraz ten niby "trojkacik" stał sie niewidoczny :]
Uprawnienia umieszczania postów