Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Kilka ptaszorów i owad :P

Dark Raptor
    Guest

Kilka ptaszorów i owad :P

Wrzucam tu kilka fotek moich zwierzaków. Przepraszam za słabą jakość i brak kompozycji, ale robiłem foty ekspresowym tempem (niestety aparat nie był mój).

Na początek już nie moja regalisa. Tuż po linieniu... słodka jest :P (chyba l8)

A to H. hercules. Jak widzicie nie ma jednej nogi. Pamiątka po samoukąszeniu :P
    Ale trzyma się dobrze. (l3-l4)

B. smithi. Rośnie powoli, ale ma zabójczy apetyt (l4)

A tu mam do sprzedania kilka takich "pudełek". Jak ktoś chce. B. albopilosum (l5/l6).

Tu jest moje terrarium dla ptaszników nadrzewnych. Specjalne podziękowania dla Ziu :-) (jak widać jeszcze w trakcie przeróbek, muszę dokleić korę).

No i obiecany owad, bo bez nich nic się nie obędzie. Tu macie pływaka żółtobrzeżka. Samiec.

Zapraszam na swoją stronkę:
    http://darkraptor.fateback.com

modliszka
    Guest

Re: Kilka ptaszorów i owad :P

Fajne zwierzaczki.Zdjęcia też ładne.

IvanDrago
    Guest

Ładne, ładne
    Pamiątka po samoukąszeniu? jak to możliwe, nie karmiłeś go i zjadł swoją noge?

ziu
    Guest

Sliczne zwierzaki, szczegolnie regalisek, moje ulubione poecilotherie =]. Wooooow ladnie zes je przerobil skubancu Sliczne miesjce dla nadrzewniakow az sie lezka zakreci ;] przynajmniej wiem ze nie poszlo w zle rece.

P.S Co tam bedzie mieszkac?

Pozdrawiam.

Dark Raptor
    Guest

Poecilotheria regalis (#2) i Avicularia metallica (ale ta nie prędko).
    W tej chwili lewą komorę zajmuje "stara" B. albopilosum, a prawą modlicha S. gastrica, choć niedługo (widząc prędkość wzrostu Poecilotherii) wyprowadzi się.

ziu
    Guest

a widze gastrice ;] ladne bydlecie tez kiedys mialem samiczke, ale padla ze starosci. Chyba sobie kupie jeszcze jedna.

tasiemiec
    Guest

a ten smithi jeszce taki ciemniawy po 4 wylince??? ja myslalem ze mam po 4 ale moj ju nabiera kolorkow wiec dla pewnosci w najblizszym czasie wysle zdjecie zeby sie spytac czy moj aby nie jest L5 juz

JeRy
    Guest

ładne schludne terraria, pająki też piękne.

soltys_szczecin
    Guest

zamocne ! zwlaszcza zdjecie tego owada ( nei wiem co to jest ten ,,zuczek" :P ) ale widac nawet strukture na pancerzyku hitynowym - jakim to aparatem bylo trachane ???

Dark Raptor
    Guest

To pływak żółtobrzeżek (Dytiscus marginalis). Samiec, tak przy okazji (z resztą jest opis zdjęcia) ;-)
    Aparat to Nikon Coolpix 5000. Fajna maszyna, ale niestety nie moja, więc jak ją dorwę to trzaskam tyle fot ile mogę.

Uprawnienia umieszczania postów