-
ku przestrodze - historyjka obrazkowa
witam
mam taką oto piękną parachybankę:
jak widać, szybka zasunięta tak, aby przechodził przewód sondy termometru, no i przy okazji, żeby była lepsza wentylacja dół-góra...
piękna sztuka...
ciekawe na ile silna...?
no wiec: wracam dziś wieczorem do domu, pierwsze spojrzenie na terraria, coś mi nie pasuje.... patrzę bliżej...
ups! rozglądam się po pokoju, ale tak, że poruszają się tylko gałki oczne na szczęście długo nie szukałem, ufffff... sięgnąłem tylko po aparat i dokumentuję..
akcja łapania niestety nie uwieczniona, bo nie było rąk do pomocy w każdym razie jak tylko poczuła nad sobą pojemnik to dała nura pod łóżko. odsunąłem. spierdziela. próbuje między rurki, ale za duża jest :| próbuje na ścianę, ale za ciężka jest :| i jakoś między tymi rurkami i ścianą ją nakryłem
chyba miałem farta, bo jak czytam o innych ucieczkach i poszukiwaniach i "łapankach"...
no w każdym razie czegoś się nauczyłem zostawiać więcej miejsca przed terra (bo ona pewnie wypadła na ziemię wyłażąc ze szkła, lub DOMYKAĆ DO KOŃCA SZYBKĘ!!!
a to już po.. przy okazji wyczyściłem ścianki.
PS: ta pani czeka już na większe terra.
-
Re: ku przestrodze - historyjka obrazkowa
Oho to żeś mnie pocieszył bo mam takie samo terra dla G.Grossy oj joj co ja poczne czo ja zrobie oj joj ojjoj
-
Piekna sztuka widziałem ja w realu jak odbierałem pajczki dosłownie dzien wczesniej. Kawał pajaczka z niej jest, musze swoje tez zabezpieczyc zeby mi nienawiała.
-
midboss, po ktorej wylince i ile cm ma ta parahybanka ?
-
jak masz takie porządek w pokoju to sie nie dziwie że daleko nie uciekła :-)
-
parabanana jest ok L13, liniala 1,5 mca temu i nic jeszcze nie jadla
ma teraz 6,5cm. jak sie najje to ok 7,5 bedzie miala...
-
po prostu fantastyczna !! Parahybana lub Geniculata to bedzie chyba moj nastepny pajączek
-
Wow. Uniesienie szyby w pionie wymagało sporo siły od pająka.
-
trzeba bylo poscic przewod gorna szparka albo wentylacja. Bardzo ladny pajak i zupelnie jak te grozne taranutle z filmow
-
Ciekawe... az sie wierzyc nie chce ze miala by tyle sily na udzwig szklanej szyby!.....
.....
....
...
Uprawnienia umieszczania postów