Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Wątek: Rack-system dla boa tęczowych.

Demon
    Guest

Re: Rack-system dla boa tęczowych.

wita mam pytanie!? czy masz przykrycia do tych pudełek? Węże te potrzebują dużej wilgotności i ten cały piekny system może zgnić

coolary
    Guest

Nie zgnije, poniwą zpłyta jest dobrze zabepieczona, nie ma w niej otwórw od strony "wiek" szuflad. Wilgotnośc utrzymuje się na poziomie ok 80%. (parowanie wody z naczyć plus codzienne zraszanie)

JeRy
    Guest

Pytanie : Węże w tym rack-systemie żyją całe życie czy kładzie je się tam tymczasowo na jakiś okres (np. kwarantanna) ?

Super konstrukcja coolary.

Fatum
    Guest

Pare dni temu byłem u coolarego, bo odkupiłem od niego jego stary rack system i widziałem ten na żywo...robi wrażenie , naprawde kawał dobrej roboty, tylko pogratulować.

JeRy można w tym trzymać całe życie węże, ale miski oczywiście muszą być odpowiednich rozmiarów, ale uzasanieniem trzymania zwierząt w rack sytemach, może być tylko jeżeli masz dużo zwierzaków i ograniczone warunki lokalowe do ich trzymania, bo jeżeli masz gdzie postawić terra, które zapewni zwierzakom odpowiednie warunki to nie ma po co budować rack systemu. Ja swój rack system kupiłem, bo przyda mi się to na małe gekonki z mojej hodowli i może w przyszłości jak się uda na małe regiuski , a poza tym jest to dobre miejsce to przeprowadzenia kwrantanny nowo nabytemu zwierzakowi.

JeRy
    Guest

dzęki Fatum , to mi się raczej nie przyda, chcociaż w 2005 roku spodziewam się małych pończoszników, ale im chyba nie trzeba takiego czegoś, je chyba można trzymac razem (chodzi o małe)

coolary
    Guest

JeRy można trzyamć razem, ale jeszcze lepiej jest kiedy każdy maly jest oddzielnie, pozwoli IC to w pełni kontrolowac karmienie, wylinki itp.

BooYaKa
    Guest

Super sprawa coolary.Z tą matą też super pomysł.Aha i jak w środku z urządzeniem??

Ophidia
    Guest

Witam.
    Bardzo ładnie je wyknałeś.
    Nie którzy porównują ten system hodowli do wielkich ferm niosek.
    P.s. te pojemniki nie bede za niskie dla boa teczowych ?

coolary
    Guest

Oczywiście węże z pewnością nie pogardziłyby wieksza przestrzenią zyćiowa. Jadak tej wielkości rach jest odpowiedni dla tego gatunku.

NeuThroN
    Guest

Fajne Fajne

P.S Ty to jesteś nadziany :P

Uprawnienia umieszczania postów