-
Re: Rack-system dla boa tęczowych.
swietne tylko szkodsa ze te maty takie drogie
-
Można robić zawsze frezy w płytach i umieszczać tam przewody grzewcze. Ale maty są jedak lepsze
-
coolary napisz gdzie mozna kupic te pojemniki? super rozwiazanie :]
-
>Wkrtóce fotki tego regału pojawią się na mojej stronie wraz ze szczegłówym opisem budowy.
Super...
-
mogł bys przedstawic ogolny koszt budowy i wymiary tego zestawu ??
Pozdrawiam
-
Dokładny plan budowy wraz z kosztorysem pojawi się na stronie za pare dni poniważ mam teraz duzo pracy na uczelni.
Dla niecierpliwych kosztorys:
1. szuflady (5szt) kupione w Ikei 50zł szt = 250zł
2. maty grzewcze exo-terra 16W 110zł x 5 = 550zł
3. płyty z bukowa okleiną + cięcie + oklejanie krawędzi zewnętrznych (tak aby wyglądało to estetycznie) 180zł
4. kółka 6szt po 10zł = 60zł
5. przedłużacz ( ja kupiłem z filtrem przeciw napięciowym) 25zł
6. zegar sterujący 15zł
7. wkręty meblowe na wage (końcówa 8 kątna) 10zł
8. plastikowe zatyczne do wkretów ( zakrcie metalowych główek wkretów) 5zł
W sumie: 1095zł.
Można ten koszt zmniejszyć stsosując prosty przedłużacz (10zł a nie 25zł), nie bawić sie w oklejanei krawędzi taśmą, zamiast mat grzewczych zrobic frezy i umieścić w nich 20W kable grzewcze.
-
Fajne fajne...
... tylko dlaczego w tych Rack-systemach nie bierze się pod uwgę wymiarów np. z opisów???
Można dojść do wniosku że węża można trzymać w niewiele większym od niego terra - po co więc te wielkie wymiary w opisach. Czy niezauważacie tu sprzeczności??
Rzeczywiście Rack-systemy mają dużo zalet, z wad to ledwo 3 znalazłem.
-
Mogly by sie wysówac - jak np. poleczka na klawiarure w biorkach komputerowych. Poprostu poszczegolne molki - wyposarzyc w 2 szyni i 2 kółeczka - koszt wszytkich bylby mniejszy niz Twojej detalicznej maty
-
Nie rozumiem........... Każda szufladka sie normalnie wysówa do obsługi, nie sa tam na stałe. Maty grzewcze są sprawdzonym rozwiązaniem. Moim zdaniem jeżeli coś jest już sprawdzone nie ma sensu tego zmieniać.
-
Uprawnienia umieszczania postów