Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 30

Wątek: Rack-system dla boa tęczowych.

coolary
    Guest

Rack-system dla boa tęczowych.

Witam, chciałbym przedstawić kilka fotek nowego rach-systemu dla moich boa tęczowych. Wkrtóce fotki tego regału pojawią się na mojej stronie wraz ze szczegłówym opisem budowy.

Najpierw 3 ogólne zdjęcia.

Regał porusza się na 6 solidnych kółkach...

Każde "piętro" ogrzewane jest niezaleznie mata grzewczą.

Prosze o nie wypowiadanie się przeciwników tego typu regałów. Zdjęcia zamieszczam dla zainteresowanych tematem.

biruit_ka
    Guest

Re: Rack-system dla boa tęczowych.

podoba mi się, bardzo ładne wykonanie aż tyle tych boa teczowych masz, ze sie pomieszcza tam? :>

adsnake
    Guest

super wykonanie,gratuluję:-)

matka__
    Guest

spoko!!!! A mam pytanko jle kosztuje taka mata gżewcza?? i jakie są jej wymiary i moc? Bo jeszcze takiej nie widziałem!!!

coolary
    Guest

mata kosztuje detalicznie 110zł, moc16W wymiary 26,5 na 28cm. Mam w tej chwili 3 cenchrie, i parke zamówiona na lipiec. Rack zrobiłem docelwo na 5 szt.

The_Answer
    Guest

fajne tylko czy ktos moglby mi wytlumaczyc co to jest to rack-system?? moze wam sie glupie pytanie wydac ale jestem poczatkujacym w wezach, w swietochlowicach kupuje pierwsza zbozowke, juz tylko 10 dni :P

proszek
    Guest

szkoda tylko ze ten plastik jest tak malo przezroczysty

Obcy
    Guest

Bardzo ładne ;] mógłbys zdradzic gdzie kupiłes te pudła??

Mike
    Guest

fajne tylko czy ktos moglby mi wytlumaczyc co to jest to rack-system??
    Otóż moda z rack systemem przyszła do nas z zachodu, z USA (jeśli się nie mylę). Jest to bardzo dobre rozwiązanie na profesjonalną hodowlę. Węże w takich miskach mają zachowane odpowiednie warunki do życia (temp. i wilg.), łatwiej jest utrzymać higiene w takich miskach niż np w terrarium. Kolejny plus jest tego również taki, że węże są mniej podatne na stres. Zamknięte w ciemnych (nie zawsze do końca ciemnych) miskach, czują się pewniej, niż w terrarium po środku pokoju, gdzie każdy go ogląda i chodzi koło niego. Rack-system uzywany jest w każdej profesjonalnej hodowli na świecie, gdzie głównym celem jest osiągnięcie jak największej ilości potomstwa, również w przeróżnych odmianach barwnych

A co do tego regału coolarego, no to naprawde BARDZO mi się podoba! Pożądna robota! GRATULUJĘ RÓWNIEŻ!!! :-)))

coolary
    Guest

Dzięki Mike Rach system dla węży prowadzących naziemny tryb życia jest przy większej hodowli idelanym rozwiązaniem (oczywiście moje nadrzewne dusiciele mieszkają w szklanych i drewniaych wtsokich terraraich). Bardzo dużym plusem jest redukcja stresu co ma duze znacznie np. przy hodowli Python regius.

Uprawnienia umieszczania postów