Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Akwarium ;)

KnockeR
    Guest

Akwarium ;)

Wiem że to nie jest ta strona ale ktoś postanowił mnie uszczęśliwić dostałem 260 litrowe akwa Mam już jak widać kamyszki :] i wodę :]
    W starym akwa mam:
    - 5 mieczyków
    - 5 brzanek różowych
    - 4 kiryski
    - 1 bystrzyk
    Nie chciałbym tych rybek spisywać na straty więc wszelkie pomysły ze zrobieniem akwa w stylu malavi odpadaja. Czy ktoś wie gdzie zdobyć tanie rośliny i co można jeszcze wrzucić do takiego akwa Na wszelkie pomysły jestem otwarty! Kończą mi się finanse dziś straciłem 100 zł na kamyszki i brzęczek :/ Akwarystyka to chyba jeszcze droższy sport od terrarystyki

Wiadomość zmieniona (29-11-04 17:57)

Demon
    Guest

Re: Akwiarium ;)

nie akwiarium tylko akwarium:]

modliszka
    Guest

Re: Akwarium ;)

W takim akwa byś mógł hodować rośliny owadożerne

poltergeist
    Guest

nie chciałbyś hodować pyszczaków??? nie tolerują roślin tylko kamienne kryjówki.

glupik
    Guest

Wejdz na strone www.malawi.pl do działu giełda i tam przeszukaj ogłosznie!!! Jest ich tam naprawge sporo. Radził bym sprzedac bądz oddac te rybki które teraz masz i kupic jakies ładnie pyszczaki. Pyszczaki sa drozsze ale o wiele wiele lepsze niz mieczyki i brzanki. Aha akwarium masz naprawde wielkie(bardzo dobre dla pyszczaków
    Pozdrawiam i życze udanej chodowli(byc moze pyszczaków)

glupik
    Guest

Sorki za bład pomyłka

Yeter
    Guest

Knocker tak jak u p. Przemka w sklepie w czewie, te pyszczaki robia wrazenie.

poltergeist
    Guest

pyszczaki to bardzo wdzięczne ryby nie chorują dość łatwo o potomstwo (przy odpowiednich warunkach) i są naprawdę piękne

SMITI
    Guest

knock mam takie samo akwarium, hoduję w nim pielęgnice amerykańskie: para p. meeka, stadko ziemiojadów czerwonogłowych, dobierające się p. severum, Peckoltia (i inne zbrojnikowate). Ja nie wybrałem malawi, ponieważ bardziej fascynują mnie czarne wody. W akwarium duża ilośc korzeni, kilka kamieni, nurzańce, pistia na lustro wody. Wybór nalezy do Ciebie, lecz z tego co mówisz do tej obsady dodałbym 2 gatunki pielęgniczek IMHO kakadu, borelli. Przy ewentualnych pielęgnicowatuch radziłbym na ćwierć akwarium wypełnić drobniejszym żwirem, bądź najlepiej piachem.

Nazer
    Guest

mnie rowniez bardziej od pyszczakow fascynuja amerykanskie pielegnice sa lepsze maja "charakterek" polecam zeby, badz niebieskoluskie piekne sa

Uprawnienia umieszczania postów