-
-
Re: WAŻNE ( GŁÓWNIE DLA LUDZI Z POZNANIA) !!!
no a moze podasz chociaz przyblizone miejsce gdzie ma byc ten sklep :P
hmm.... co ma byc.. no tanie swierszcze na sztuki (no i tylko nie te czarne bo one strasznie halasuja :P)
a bedzie jakas stronka w necie ?
-
Ja jestem ze Śremu i jestem za, w Poznaniu jest trudno o dobrze zaopatrzony sklep tego typu. Jedynie w centrach są sklepy gdzie można kupić coś ciekawego ale ceny to kosmos.Jak otworzysz to napewno wpadne. Tak apropo dobrz się zorientuj od kwietnia są nowe wymogi co do otwierania tego typu sklepów (najpirw trzeba wyposażyć zapewnić dobre warunki dla zwierząt a potem przychodzi komisja i daje zezwolenie lub poprawki...) Życzę powodzenia i pozdrawiam Andrzej.
-
Podaj przyblizona lokalizacje
Wielu ludzi bedzie zadowolonych z porzadnego sklepu
-
Dogo argentino a zwierzaki będom miały CITES ??? popieram zdanie jeronimo tanie świerszcze i pojednyńczo a nie w paczkach!!!! powodzenia
-
prawdopodobnie pawilony na Rusa - pasaż, lub Wilda ale raczej ta pierwsza, jak ktoś z was ma jakieś pomieszczenie do wynajęcia to słucham propozycji, ale nie centrum ( za drogo na początek) i strefa parkingowa
-
-
W Poznaniu to i ja nie widziałem. Ale są już w Polsce takie sklepy. Znam nawet takie gdzie numer zezwolenia CITES podany jest przy cenie na terrarium! W innych czasem jest info typu CITES, dokumenty, itp. Są i takie gdzie pomaga się w wypełnianiu dokumentów do rejestracji zwierząt już posiadanych. Niestety tych sklepów jest mało.
Ale i są takie sklepy gdzie sprzedawcy SPECJALNIE nie informuja klienta o tym, iz dany gatunek jest chroniony. Jak ktoś sie zapyta po zakupie dlaczego nie dostał dokumentów dostaje informację, że dokumenty sa dla sklepu, a nie dla klienta, albo że sprzedawca zapomniał, itp. A są i tacy co wmawiają że nie ma takiego obowiązku, a jeżeli jest to tylko dla tych co rozmnażają. Ostatnio nawet słyszałem w jednym z nich, że dokumenty wystawia sie tylko na życzenie klienta, i że nie ma obowiązku ich wystawiania. Te sklepy stanowią smutna większość.
Oby nowy był jak najlepszy. Powodzenia.
-
Czesc - napewno przyjade do tego sklepu po pokarm dla weza dobrze by tez było gdyby posiadał w swojej ofercie troche pierdołów dekoracyjnych do naszych terra,jakaś literatura - nawet obco języczna moze tez rosliny typowo do terra, no i oczywiscie w sprzedazy pare gatunków wezy( przynajmniej tyle co na ul. Niegolewskich). Pozdrawiam i czekam z niecierpliwością na otwarcie.
Epicrates cenchria cenchria
Dreex- Suchy Las
gg 1690309
-
jak dle mnie to jak największy wybór owadów karmowych, po jak najniższych cenach. powodzenia w interesach
Uprawnienia umieszczania postów