-
Sympozjum PST - jak było...
...a było fajnie. Szkoda, że frekwencja nie dopisała. Było znacznie mniej osób niż ostatnim razem, a w sumie to sympozjum oceniam znacznie wyżej niż poprzednie.
Dominowały oczywiście gady i płazy... czemu się nie dziwię :P... choć pewne akcenty entomologiczne nastroiły mnie pozytywnie (sesja zdjęciowa z Borneo).
Jedyne minusy, to pewne problemy z poprzedniego spotkania: trochę chaosu (zwłaszcza wykład o Poznańskim ZOO) i trochę za małe zdjęcia w prezentacji dr Roberta Maślaka :P (sam wykład był świetny i bardzo mi się podobał - kiedyś wezmę się za hodowlę tych jaszczurów :P).
Myślę, że w przyszłości kierownictwo powinno przestrzegać dokładniej porządku spotkania (ustalony czas wykładu/dyskusji itp.) - jak na konferencjach naukowych.
Doskonałe technicznie był również wykłady o chorobach legwanów i hodowli węży królewskich. Nie jestem za bardzo "osadzony" w tych tematach, ale słuchałem ich z dużym zainteresowaniem. Zwłaszcza świetna była "oprawa fotograficzna" omawianej problematyki.
Na przyszłość, przydałoby się więcej bezkręgowców... ale jak pisałem, wg. mnie było znacznie lepiej niż poprzednio.
PS. Szkoda, że nie zostałem na części "nieoficjalnej", ale robota wzywa. Zdajcie relację z tej części... jeśli ktoś był (zwłaszcza Jojek :P).
Uprawnienia umieszczania postów