-
Re: co to jest??
Ja w dzień widziałem jeszcze zawisaka borowca, zmrocznika wilczomleczka i gryzunia półpawika. Jednak przypuszczam, że po prostu coś je przepłoszyło.
Od furczaka znacznie ładniejszy jest zmierzchnik gładysz, ten to dopiero ma gąsienice (wyglądają jak węże).
-
Ja tez sie pochwale, tez widzialam zawisaka. Latal sobie przy kwiatach tescia i wypijal nektar. Ma zarabiscie dluga trabke...
-
W zeszlym roku udało mi się pstryknąć kilka fotek temu stworzeniu :-)
-
znalazlem kiedys na dzialce taka gąsienice, a jakiegos zawisaka (taki zielonkawy caly) to moj ojciec widzial blisko ulicy w moim miescie, zaluje ze ja go jeszce nie widzialem, ale w moim miescie(Elbląg) mozna znalezc sporo ladnych motyli i ciem. sam znalazlem m.in. bodajze jakas niedzwiedziuwke czy jakos tak, mam pytanie, czy na malym kawalku wrzosowiska( kilkanascie metruf kwadr.) mozna znalezc jakies pawice i czy w polsce wogule wystepuja?
-
Hmm, o ile mi wiadomo jakieś pawice występują, ale są dosyć rzadkie. No i jak to w polsce, nei znajdziesz czegoś pokroju atlasów Pewnie jakieś niewielkie gatunki.
A co do gąsienicy to bardzo ładna, a ja wczoraj znalazłem pod ziemią przy ziemniakach bardzo dużą poczwarkę (tak z 6 cm) prawdopodobnie zmierzchnicy trupiej głowki No bo i wyglą i miejsce pasuje. Zobaczymy za rok, po poczwarka pewnie będzie zimować :/
Uprawnienia umieszczania postów