Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567
Pokaż wyniki od 61 do 66 z 66

Wątek: Piwo na Giełdzie w Świetochłowicach.

cyclosternum
    Guest

Re: Piwo na Giełdzie w Świetochłowicach.

ale macie problemy

hmmm...niby jakim przeslaniem??
    Tu na forum tez sa kobiety i moze nie podoba im sie przedmiotowe traktowanie ciala kobiety. A co ma naga laska wspolnego z terrarystyka.

Nie popieram picia alkoholu przez nieletnich, ale to jest wyjatkowo sprawa tych co sprzedaja a nie na forum terrarystyczne. Jak taki miales problem, dlaczego sprzedajacym nie zwrociles uwagi?? Odwaga dopiero na necie??

ja jestem chyba dorosły pilem pepsi w puszcze a na fajeczke wychodzilem na swierze powietrze

czesc bylem na gieldzie i sadze ze przesadzacie.Jak ktos nie mial ochoty to nie pil piwa jak ktos mial ochote to pil.smiesza mnie wypowiedzi typu: ja nie moglem czy moglam zniesc widoku 15-17 latka z piwem w reku.Jak tak wam to przeszkadzalo to trzeba bylo zwrocic uwage na miejscu a nie wyladowywac swoje emocje teraz na forum.Problem polega na tym ze nieletnim sprzedaje sie piwo w sklepach a na to tylko sprzedawcy moga cos poradzic prawda? A zreszta nie lubie takiego przelewania z pustego w prozne jakim jest ta cala dysputa.Nie sadze zeby stala sie wielka tragedia jak 15 czy 16 latek wyrwie sie z domu i wypije 1 piwko.Co jest wy nie byliscie nigdy dzieciakami? Pozdrawiam piajcych i niepijacych

A ja jeszcze doddam jedno: jestem abstynentem (jeśli chodzi o alkohol), ludzie, którzy mnie znają mogą potwierdzić. I mimo tego, że sam nie piję jestem całkowicie przeciwny wymyślaniu jakichś zakazów i próbom zrobienia z giełdy spotkania oazowego. A jeśli chodzi o oficjalny zakaz picia alkoholu w miejscach publicznych to radzę najpierw znaleźć definicję "miejsca publicznego", a potem powoływać się na ten przepis. Mam nadzieję, że na następnej giełdzie będzie piwo i będzie taki porządek i spokój jak na dotychczasowych sześciu giełdach.

Widze, ze dwa tematy do gory pojawil sie post odnosnie palenia papierosow na gieldzie. Coz, spedzilam tam kilka godzin i jakos nie zauwazylam, zeby na salach ktos palil. Tak wiec pani, ktora zalozyla tamten temat chyba byla na innej gieldzie. Coz ma do tego organizator???? Dajcie mu spokoj, co on niby jest, BOG? Bo z tego, co czytam, to Witek powinien:

1. zorganizowac gielde w SPODKU - z roznistych powodow (bo duszno, ciasno i beznadziejnie);
    2. pilnowac, aby ludziom ponizej 18 roku zycia nie sprzedawano alkoholu;
    3. a jeszcze lepiej, pogonic sprzedawcow z piwem;
    4. pilnowac, aby nikt nie palil papierosow, bo co niektorym to przeszkadza (dodam, ze jestem niepalaca od urodzenia, ale nie robie nagonki na palaczy);
    5. ustalil ceny graniczne zwierzat do 50 zl na wszystkich;
    6. sprawdzal, czy wszystkie zwierzeta sa w godziwych warunkach;
    7. pilnowal, aby oferty na gieldy byly arcyciekawe i arcytanie;
    8. ?????

Darujcie, ale zaczynaja mnie zniesmaczac takie dyskusje. Jezeli kogos w/w powody denerwuja lub bulwersuja, to zwracajcie uwage odpowiednim osobom na gieldzie (np. sprzedawcy, ktory podaje piwo nieletniemu), a nie wywnetrzniacie sie na forum.... Albo stanac przed wejsciem na gielde z transparentem "jestem przeciwny/przeciwna ......" <- tu wstawic sobie odpowiednia deklaracje.

No, nabilam sobie kolejnego posta )))))))))))))))))

Pozdrawiam.

Uprawnienia umieszczania postów