-
-
Re: PIECZYSTE z ptasznika
MmMmMMmMmmmMMm miodzio :] chyba se zaraz zrobie tesh :]
a tak szczerze Hmmmm n/c
-
Re: PIECZYSTE z ptasznika
... podawać na gorąco z ryżem i sosem słodko-kwaśnym.
-
Re: PIECZYSTE z ptasznika
Yammmi :P ja poczekam aż moje trochę podrosną i sam sobie zrobie cuś takiego a tak poważnie to my płacimy za takie żywe pajączki ostrą kasiorkę a tam sobie wcinają je na śniadanko czy na obiad
-
Re: PIECZYSTE z ptasznika
Podaja je na ogol z sosem ostrygowym, przy granicy tajsko-kambodżańskiej, wieczorami pojawia się pełno stoisk z takimi przekaskami. Do wyboru są tez szaranczaki, skorpiony, czerwie, koniki polne, swierszcze i karaluchy. Ptaszników nie jadłem ale szarancze i czerwie w smaku super, zwlaszcza pod miejscowe piwko.
-
Re: PIECZYSTE z ptasznika
Ja nie wiem gdziesz takie coś jeść a jeszcze bardziej jak to bezbronne zwierzątko zabić
-
Re: PIECZYSTE z ptasznika
Na ostatniej focie jest napewno Haplopelma.
-
Re: PIECZYSTE z ptasznika
Albo Ornithoctonus lub Cyriopagopus. Tam też jest bajzel w gatunkach ale nie aż tak duży jak w Afryce. No ale to może być Haplopelma sp. "aureopilosum" lub C. paganus.
-
Re: PIECZYSTE z ptasznika
Ostatnie foto przedstawia Cyriopagopus paganus inaczej Haplopelma longipedum
Mam tego pajaka zamieszkuje azje niewie jak ten typ wzioł go na eke chyba ten pajak jakis uspiony......... albo to CUD
-
Re: PIECZYSTE z ptasznika
tosik - ten pajak jest upieczony :-/
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie możesz zakładać nowych tematów
- Nie możesz pisać wiadomości
- Nie możesz dodawać załączników
- Nie możesz edytować swoich postów
-
Zasady na forum