Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 58 z 58

Wątek: I jak tam po giełdzie ??

Re: I jak tam po giełdzie ??

:P no widzisz to juz cos

W sumie to na gielde przyjechalem dosyc pozno, ale fajnie bylo pogadac (i nie tylko :P) ze znajomymi w tawernie :>

Poczytałem sobie i mam następujące wnioski:

1. Impreza powinna odbywać się w Spodku.
    2. Zwierzęta powinny być przywożone w terrariach wielkości małego pokoju mieszkalnego.
    3. Ceny powinny być symboliczne
    4. Powinno być dużo ciekawych zwierząt, których wprawdzie nikt nie kupi, ale można sobie pooglądać.

Mam do Was pytania: czy zapłacicie za organizację giełdy w Spodku? Kupicie np. Corralus caninus za 2000 zł.?

Ludzie pomyślcie trochę! Ja jako sprzedający na tej giełdzie jestem zaiteresowany jej rozwojem, ale nie w kierunku wystawy zwierząt do oglądania. Faktycznie było duszno, ale gdyby pootwierać okna byłoby zimno. A wtedy byłyby głosy oburzenia, że biedna zwierzęta marzły. Chętnie pojadę jako sprzedający na giełdę zorganizowaną przez kogoś z krytykujących Świętochłowice. Zaryzykowałem raz wyprawę na inna "Giełdę" i ... Lepiaj nie pisać dalej co było, bo szkoda ludzi zrażać do organizacji giełd w innych miastach. Do zobacznia na następnej giełdzie w Świętochłowicach.

MIDO
    Guest

Ja kupilem:

Corallus hortulanus peru(wypasss wąż)
    Piwo(tylko problem bo nie wiem ile)
    coś tam jeszcze do jedzeni i picia (hahahaha)

No ja kupiłem gekona leśnego i piekną samiczke boa (gekon jest mojej siostry ale powiedziała "gekon jest mój ale ty możesz sie nim opiekowac" no to sobie go przywłaszczyłem)

Giełda ogólnie wypasiona.
    Byłem pierwszy raz i bardzo mi sie podobało.
    Kupiem geka lamparciego za 60 zl dwa pudełka świerszczy i jakieś inne pierdółki.
    Ale najlepsza była droga powrotna bo złapaliśmy gumę, popsuł nam sie podnośnik i musieliśmy podnosić samochód sami a gumę mieliśmy w tylnym kole a silnik też byl z tyłu wiec bylo ciekawie.
    Niech ten bardzo miły (zawiózł nas za friko do Kraka) sprzedawca pająków wie że wcale nie było tak żle i że potem sie z tego śmialiśmy.

Pająki (Cyrathogyrus, Iridopelma, Coremnocnemis sp., Ephebopus rufescens, Paraphysa (Euathlus) pulcherrimaklaasi, samca fasciaty celem wiadomym; pozbyłem się samca rosei; coś tam jeszcze
    świerscze, myszym roślinkę
    konar drzewa (korka)
    gekon toke! pięęęęknnyyyy, wielki... za 60 dych hehe..

Ogólnie jestem bardzo zadowolony...
    2 giełdy w ciągu dwóch tygodni spodowowały zdecydowaną poprawę mojego nastroju!

PS: Mido, pozdorowienia!

MIDO
    Guest

Wzajemnie krzdab trzeba by wycieczke dokładniej jeszcze zaplanować o której mowiliśmy.

Uprawnienia umieszczania postów