Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 36 z 36

Wątek: Moje nowe samiczki lampartów :)

FRED17
    Guest

Re: Moje nowe samiczki lampartów :)

to niema znaczenia czy jest cechą recesywną ale geki niebęda normalne zupełnie pewnie będą coś tam małego mialy innego!!Mam zdjęcie samicy od której są te gekony poprostu dałeś sie nabrać bo jej własciciel twierdzi że jego samica to tangerin bo ma leciutki pasek pomarańczowy na ogonie sory ale moje geki też go majągośc jest poprsotu śmieszny!A powracając do tego że ta cecha niejest receywna to niezmienia fakty że każdy osobnik który gdzieś tam pochodzi od tangerin (nie chodzi mi o bardzo oddalone osobniki) ma coś niepospolitego chodzi właśni o jakiś pasek na ogonie bądź jaśniejszy kolorek na głowie (oczywiście niewszystkie gekony z takimi :znakami" miały przodków jakiejś odmiany)

FRED17
    Guest

ps:sorki że napisałem że gościu cie wkręcił bo to ty (chyba) mnie próbowałeś wkręcać:]ładna samica tangerin z paseczkiem na ogonie A właśnie masz fotki rodziców??Bardzo bym chciał je zobaczyć błagam pokaż je!Czyżbyś kupiłe ta parke od eublepharisa??

Wiadomość zmieniona (06-06-04 14:32)

FRED17
    Guest

po blizszym zapoznaniu sie z tematem stwierdzam z pełną odpowiedzalnością są to gekony odmiany tangerin!!A niedługo zobaczycie inne ich foty które chyba każdego przekonają!!!Fotki zamieszczone w 1 poście moga doprowadzać do omyłki!!!Zwracam honor!!Tangerin jak nic!!!Szczególnie widac to u wiekszego osobnika

SNAKES
    Guest

Cześć Konrad!

Wreszcie odezwała się zainteresowana osoba - to przynajmniej rozwiewa wątpliwości.
    Jeśli to są młode od Ciebie (albo Twoich gekonów) - po prostu widocznie oświetlenie trochę za bardzo wypaliło kolorki i straciły kontrast.
    Widziałem Twoje gekony i na pewno były to tangerine.
    Po prostu tak jak napisałem wcześniej - na zdjęciach, zwłaszcza przy wykorzystaniu wbudowanej lampy czasami strasznie trudno oddać rzeczywiste kolorki (dotyczy to o wiele bardziej niektórych form barwnych). Dlatego pewnie fotki Fatum wywołały takie zamieszanie

Wracając do fotek - dobre fotki zwierząt to rzeczywiście sztuka, wszystko ma znaczenie, rodzaj światła, kontrast między zwierzęciem a tłem, kierunek oświetlenia etc.

A pokazywanie zdjęć poprzez odnośnik do serwera autora, na którym zdjęcie się znajduje jest jak najbardziej zgodne z wszelkimi ustawami o ochronie praw autorskich na całym chyba świecie.

Pozdrawiam

Fatum
    Guest

Tutaj są inne fotki tych geków. Ten jaśniejszy przeszedł wylinkę, więc jego kolorki są teraz bardziej wyraźne.

Na tych fotkach kolorki są chyba wyraźniejsze

eublepharis m.
    Guest

odsylam do: GEKONY LAMPARCIE TANGERINE CD.

Uprawnienia umieszczania postów