Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 36

Wątek: Moje nowe samiczki lampartów :)

mantid
    Guest

Re: Moje nowe samiczki lampartów :)

Czyli inkubujesz na samiczkę....
    Ale ześ tego sprzętu nawkładał...
    Niech zgadnę higrometr pokazuje 100 %

pepre
    Guest

tangerine jest najlepiej widoczny wlasnie u mlodzików, pozniej z wylinkami moze wyblaknąc, wyplowiec... ale u maluszków najlepiej widac ostrosc barw...
    jezeli fotki na crestedgecko.com nie sa upiekszane, to ich geki sa wzorem barw...

Fatum
    Guest

Jak sam powiedziałeś to jest HYPO tangerine. Te młode mam od zaufanego hodowcy i jestem pewien, że żadnego kitu mi nie wcisnął... Jak chcesz pepre to moge ci podać namiary na tego hodowce i zadzwonisz do niego i się upewnisz, że to są tangerine, a zresztą ty już masz na niego namiary .

mantid
    Guest

no cóż....

pepre
    Guest

z calym szacunkiem do tego hodowcy, te maluszki jak na moje, daltonistyczne oko na zwykle. hypo natomiast od zwyklego rozni sie nie ostroscia barwy pomaranczowej noworodka, lecz brakiem melaninu, pigmentu czarnego... to nic tu nie ma do rzeczy;/

mantid
    Guest

Nie chce podwazac zaufania do hodowcy, ale generalnie jak na tangerine to sa faktycznie dosyc słabo pomarańczowe. To co jest na zdjeciu wyglada jak mlode nominalne...

Fatum
    Guest

No troche tego w tym inkubatorze jest )) :
    -jeden kabel od termostatu
    -drugi kabel od termometru elektronicznego
    -zwykły termometr
    -no i higrometr
    Te higrometry to jakieś lewe sprzedają, na jednym mi pokazywało 70 % w inkubatorze, na innym 65%, a na tym mi pokazuje 90% i choćbym go wsadził do wody to nie bedzie 100% )).

Mantid jutro jeszcze do ciebie zadzwonie, żeby pogadać o tej olimpiadzie, ok?

Fatum
    Guest

Mantid chyba się będę musiał do ciebie wybrać i zobaczyć te twoje tangerine, żeby je porównać z moimi.

Dobra jutro zadzwonie do tego hodowcy i zapytam się go co on ma do powiedzenia na ten temat.

mantid
    Guest

Jak dobrze pojdzie to powinny mi sie wykluc w ciagu kilku dni tangerine, wiec bedziesz mogl porownac... Jajka inkubuja sie juz 39 dni wiec juz najwyzsza pora.

coolary
    Guest

hmmmm, nie jestem specem od gekonów lampracich ale popieram pepre'go. Widziałem u niego różne formy barwne lampartów, tengerine również.... ich kolorystyka znacznie odbiega od norlanych osobników.....nie chce się kłócić ale moim zdaniem to co jest na Twoich fotkach Fatum to zwykłe geki lamparcie...

Uprawnienia umieszczania postów