Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: jak dojechac na gielde

jak dojechac na gielde

witam
    Mam prosbe - czy moglby mi ktos dokladnie wytlumaczyc jak dojechac z dworca w Katowicach na gielde (jaki tramwaj, gdzie wysiasc, ile przystankow, jakies charakterystyczne miejsca itp)
    Z gory dzieki...

Re: jak dojechac na gielde

Może zamiast jechać na orientacje idź na zbiórke TCP na Dworzec PKP i dojedziecie wspólnie? Dworzec PKP Of Course w Katowicach

tranwaj numer 7. Ale o godiznie 9:00 jest zbiorka przy zegarze w kato i wszyscy wspolnie jedziemy dos witochlowic wiec jak co to badz o 9:00 pod zegarem wiadomo ze bedziemy tam troche dluzej bo tranwaj jest ok 9:32 wiec wiesz jak co to bij pod zegar

a pod którym elektronicznym czy zwykłym bo na dworcu pkp sa dwa

wlasnie w tym problem ze raczej nie dam rady byc tak wczesnie - planuje dotrzec troche pozniej wiec juz nikogo na dworcu nie bedzie :-(

Spoko wszystko super. Mam tylko jedno pytanie czy tranwaj to jakis specyficzny srodek transporu?..............

Nazar chopie giełda jest na śląsku to weź i sie niy czepiej tranwaji

Miki ==> Z dworca PKP w Katosach jedziesz tramwajem nr 7 w kierunku Świętochłowic i Bytomia. Pamiętaj żeby kupić bilet na dwie strefy!!! Wysiadasz na stacji Świętochłowice-Bytomska (parę metrów przed przystankiem na prawo będzie widać duży ceglany kościół). Gdybyś przeoczył to po prostu możesz zapytać gdzie trzeba wysiąść kogoś w tramwaju (może ktoś będzie zorientowany). Jedna rada - jak tramwaj zrobi ostry (90 stopni) zakręt w prawo to znaczy że przejechałeś przystanek i powinieneś wysiąść na najbliższym możliwym - oczywiści pod warunkiem że to będą Świętochłowice a jakiś zakręt w Katowicach. Z Bytomskiej idziesz wzdłuż głównej drogi w kierunku przeciwnym niż kościół (czyli tak jak tramwaj jechał) mijasz ów ostry zakręt i dalej idąc wzdłuż głównej po jakichś 100-200 metrach dochodzisz do skrzyżowania gdzie skręcasz w lewo na niewielką uliczkę. W oddali między drzewami będzie widać MDK w którym odbywa się giełda - niski, szary, parterowy budynek. W razie czego pytaj o ulicę Harcerską 1 i Młodzieżowy Dom Kultury nr 1 - to tam. Zobacz też na stronę na której jest szczegółowa instrukcja oraz mapa

dzieki wielkie ... o to mi wlasnie chodzilo!!!

Uprawnienia umieszczania postów