-
Wylinka u samczyka Gekona lamparciego tangerine
Fajny płaszczyk, no nie? ))
-
Re: Wylinka u samczyka Gekona lamparciego tangerine
Fajna fotka
-
Fajne tylko pocos Ty ja tak stresowal podaczas wylinki:/
-
Sam wlazł mi na ręke jak otworzyłem terra.
-
hehe
-
-
wyglada jakbys go rozcial od gory :P
BTW to jest naprawde TANGERINE? przeciez wyglada jak zwykly lampart.
-
Mi on też wygląda na zwykłego lamparta. Widziałem prawdziwe tengerine u Piotra Pręgowskiego, który zreszta przy mnie kupował je bezpośrednio od Rey'a Hine'a.....zupełnie inne zwierze....
-
Już o tympisalem przy okazji poprzednich zdjec... Wtedy byly tuz przed wylinką..
To zdjecie swiezo po wylince (w trakcie wylinki) utwierdza mnie w przekonaniu, ze to zupelnie nie wyglada na tangerine... Zgadza sie ze intensywnosc cechy u roznych osobnikow ma sie roznie, ale mimo wszytko tego uznalbym raczej za high yellow... albo po prostu zwyklego lamparta...
Mam heterozygotyczne samiczki po tangerine (w kazdym razie jako takie je kupilem) i u nich ubarwienie jest zdecydowanie bardziej intensywne... Mimo ze tangerine jest cecha recesywna i nie widac tego u heterozygot...
Juz niedlugo sie o tej heterozygotycznosci przekonam, bo dopuszczalem do nich samca hypo tangerine, a pierwsze mlode wkrotce beda sie kluly...
Ponizej zdjecie samiczki hetero (znowu przepraszam za jakosc - nie bardzo panuje nad aparatami cyfrowymi)
-
Uprawnienia umieszczania postów