-
Re: uhmm ale to nie są tangerine.....
tez tak bardzo mocno uwazam, cos mi od razu nie pasowalo z nimi.... skad je masz, fatum?
-
Re: uhmm ale to nie są tangerine.....
Moj samiec tangerine przed wylinka wyglada tak:
sorry za kiepska jakosc zdjecia.... wstydze sie...
-
Re: Moje lamparty tangerine, regiusek, leguś i pajączek
-
Mantid to co mi przedstawiłeś to jest hypo tangerine. Jak byś go zobaczył na żywca to byś powiedział inaczej. Poza tym nie wszystkie tangerine wygladają identycznie u niektórych cecha ta jest lepiej uwidoczniona fenotypowo a u niektórych gorzej. Porównywałem go ze zwykłym lampartem i z high yellow i różni się od nich. Zresztą wszytko wyjdzie na jaw jak będą młode. Ta parka tangerine pochodzi od Konrada z Bydgoszczy i te geki już u niego kopulowały i wychodziły młode tangerine.
-
No coz moze po prostu nie widac tego ze zdjec... Swoja droga chetnie bym je obejrzal na zywca... Chociaz musze przyznac ze fenotypowo moje heterozygoty tangerine (nota bene tez od Konrada) sa bardziej tangerine od Twoich tangerine....
Intesywnosc ciemnego zabarwienia jest w duzej mierze zwiazana z temperatura inkubacji jajek im zimniej tym ciemniejsze gekony...
Z kolei ten moj hypo tangerine nie jest az tak hypo jakby byc mogl....
Jak dochowasz sie potomstwa to daj znac... ja bede mial juz niedlugo (pierwsze jajka inkubuja sie juz ponad 3 tygodnie) mlode (krzyzowka tego samca ze zdjecia z samicami heterozygotycznymi)...
Pozdrawiam
-
No widać tobie lepiej się trafiło, może poprostu byłeś szybszy . Własnie napisałem dzisiaj na forum, zresztą nawet odpowiadałeś mi na tego posta, była tam mowa o niezapłodnionym jaku które złożyła samica, to właśnie było jako od tej samicy. Teraz czekam aż złoży drugie mam nadzieje, że już zapłodnione bedzie tym razem. Niestety w tej chwili dysponuje tylko tą parą, więc za dużo z tego młodych nie będzie, ale razem z kolegą Daro mamy zamiar kupić stadko hodowlane Blizzardów od Raya Hine'a i sprawić aby stały się one dostępne także w Polsce, ale to dopiero gdzieś we wrześniu )).
-
Czyzbys wybieral sie do Hamm ? Ray Hine mial sie czym pochwalic w tym roku - mieli kilkaset gekonow...
Ja osobiscie wole formy pomaranczowe... myslalem o krzyzowkach tangerine z albino i sprowadzeniu carrot tail... zobaczymy co z tego wyjdzie....
-
Osobiście się nie wybieram, ale znajomy ma zamiar i jeżeli już to on by nam przywiózł. Hmm...to widze, że chcesz zaszaleć )), jak ci to wyjdzie i będziesz miał z tego młode to we mnie mozesz już sie upatrywać kupca na nie ))).
-
Czy ja wiem czy tak szaleć... To Wy bedziecie szalec tak cale stadko u Raya......
Ja w sumie kupie pewnie tylko 2 sztuki...
Wiadomość zmieniona (17-05-04 10:02)
-
No my mamy zamiar kupić 1 samca i 3-4 samice, ale do września jeszcze sporo czasu, więc jak będzie dokładnie to się dopiero okaże...
Uprawnienia umieszczania postów