-
Hamm, uff
No więc veni, vidi vici albo
dojechałem, zwariowałem i wróciłem.
Chociaż jeszcze nie mogę dojść do siebie...
Coś niesamowitego, piszę ten post, bo nie mam żadnych zdjęć, a na pewno ktoś z forum był z aparatem!
Na razie jesteśmy w terrarystyce daaaaleko za murzynami ...
-
Re: Hamm, uff
wyobrażam sobie że jesteś chory od tego co widziałeś, ale proszę o trochę komentarzy, ceny, wybór, atmosfera wystawy, jak podróż itp. - Ok!
-
Więc niestety trzeba przejecahć przez całe niemcy. Mieszkam 15 kom od granicy, więc z północno-zachodniej Polski jest 650 km, z WaWY ok. 1000
Uff ta zima, chociaż nie było najgorzej. Dojazd i powrót bezpieczny.
W sumie to nie wnikając w szczegóły co i ile - bo generalnie pająki są tańsze, nie oto jednak chodzi. W sumie warto przede wszystkim podkreślić profesjonalizm - musimy zdać sobie srpawę, że chyba terrarystyka to poważny biznes sądząc po ilości przybyłych osób.
Obecnych wiele krajów - Polacy oczywiście też.
Wiemy jak może wyglądać giełda - np. w Świętochłowicach. Wspaniała giełda, na którą oczywiscie jadę - podkreślam to, że super, aby nie było że komuś umniejszam, bo nie o to chodzi i wcale tak nie jest.
Pisząc o ilości osób i profesjonalimie miałem na myśli skalę tego przedsięwzięcia. W jednym z katalogów przeczytałem, że największa na świecie.
Co tu pisać - właśnie myślałem, że może ktoś ma zdjęcia.
W sumie to wliczając podróż nie kalkuluje się zakup pająków - podobno w Czechach taniej, ale tak duża giełda z pewnością stwarza wiele okazji, jakich brakuje gdzie indziej...
-
Chyba kilkadziesiąt kiludziesięciometrowej długości stołow na jednej hali, kilka na drugiej jakieś stoiska, hala-namiot jeszcze do tego, no cuda na patyku...
Hamm ma dobrą infrastrukturę targową. Można sobie wyobrazić pawilon targi poznanskie w trzech pawilonach gdzie są pająki - no nie wiem - to chyba dobre porównanie
-
Dziękuję za komentarz. W ostatnim numerze "Terraium" rekalmowano tą wystawę. Gdyby nie właściciel - złodziej, to można by było coś na jej temat przeczytać.
-
Co masz na myśli?? Nie złapałem? Terrarium?? gazeta - pytam, bo słyszałe, że nie wychodzi już...
Czy ten od giełdy, to złodziej?? Explain, plizzzz
Uprawnienia umieszczania postów