Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: kilka terra dla pajakow

bT_PrzemO
    Guest

kilka terra dla pajakow

O to moje terrarium dla ptasznikow ktore zrobilem .. ( jezeli ktos nie ma miejsca a ma duzo pajakow )

bT_PrzemO
    Guest

Re: kilka terra dla pajakow

Zaladowac torfem urzadzic jakos ladnie i gotowe W kazdym zamierzam trzymac jednego pajaczka ... temperatura od 28 - 32 stopni ....

Wiadomość zmieniona (29-04-04 11:46)

KnockeR
    Guest

Ja bym te kable jakoś zakrył dla mnie ważna jest estetyka i bezpieczeństwo. Sporo masz tych zwierzaków a jak się sprawdza wentylacja nie przesuszą Ci się latem pająki??

bT_PrzemO
    Guest

wiem wiem kabelki beda zakryte a co do wentylacji juz sprawdzalem (oswietlenie wlaczone non stop po 10 godzin w kazdym i wylaczone .. i co 2 terraria .... temperatura utrzymyje sie na poziomie 24 przy niewlaczonym 30 przy kazdym jak sie swieci i co 2 terraria ok 28 ...... ) juz mam vagansika w jednym z nich i czuje sie swietnie

Wentylacje zmienilem ... po lewj stronie ( na boku) jest zrobiony kwadratowy otwor ( siatka plastikowa ) 1/3 boku ... te zdjecia sa robione troszke wczesniej .... niedlugo umieszcze zdjecia calosci ....

Wiadomość zmieniona (29-04-04 11:57)

SMITI
    Guest

a nie za duża ta temperatura ??

msk
    Guest

Nie.

TomekJ
    Guest

mam takie same tylko ladniejsze , i powiem ci że musiałem dorobić otwory z przodu i po bokach wentylacyjne, oraz założyć ściemniacz do żarówek (15W) bo jak przyszły szyby to wewnątrz zrobil sie maly piekarnik, a tak to zjechalem na ściemniaczu do minimum i jest ok.

bT_PrzemO
    Guest

A co to jest sciemniacz do zarowek ( podejrzewam ze cos sciemnia ) i za ile takie cos mozna kupic i gdzie e ?

SMITI
    Guest

dołaczam się do pytania

kubus
    Guest

widziałem ściemniacze w castoramie sa tez w innych sklepach oswietleniowych a cena to nie wiem

Uprawnienia umieszczania postów