-
-
Re: terrarium KnockeR'a :)
mi sie bardzo podoba
-
spox
Ja bym na sciankach troche wiecej podlubal w korku Ale ladne bardzo
-
Terra juz prawie skonczone jeszcze musze w tym korku podlubac i zasadzić jakąś roślinkę.Troche w nim smutno bo nie ma lokatorów. Planowałem, że będą w nim mieszkały rzekotki żabie arlekiny ale się waham. Co fajnego można jeszcze w to władować? Jak ktoś ma jakieś pomysły jak je upiększyć to niech pisze. Wymiary terra to 50x50x110 dł/szer/wys
Wiadomość zmieniona (29-04-04 00:22)
-
moim zdaniem mogłoby tam zamieszkać 5 sztuk chwytnic kolorowych Tylko jak wiadomo cena odstrasza.....a zamiast żab to ....kameleonik......
-
nop tak jak mowi smithi jak ja bym tam ulokowal kameleona albo jakiegos nadrzewnego weza
-
Chwytnice odpadaja są za delikatne a ja dopiero zaczynam przygodę z płazami i wydaje mi się że one są terytorialne gdybym tam dał 5 chwytnic pewnie by się pozjadały nawzajem. No i ciężko je rozmnożyć Wąż odpada mamuśka się nie zgodzi. Moge mieć wszystko tylko nie węże.
-
kameleon by tam pasowal ,albo jakas inna nadrzewna jaszczurka , takie terra to raczej nie na żaby
-
eh jak dla mnie to troche za waskie dla kamka
-
A może drzewołazy tam wpakować?? Tylko pewnie znów jest za wysokie Może napiszę więcej o tym terra na dole po lewo i do góry posiada otwory wentylacyjne dno jest szklane i podzielone na dwie polowy w jednej jest torf a do drugiej spływa woda z wodospadu. Woda jest filtrowana zwykłym filtrem akwariowym. Przy wodospadzie jest fogger. Świetlówka hagena 15 W 45 cm repti glo 2.0. Czasomierze sterują wodospadem, światłem i foggerem. Nie wiem jaka jest wilgotność bo nie mam jeszcze hygrometru. Był jeszcze system zraszaczy zrobiony z pompki od spryskiwaczy samochodowych ale coś za głośno chodził i się nie sprawdzał (za małę ciśnienie i w rezultacie była ulewa a nie mgiełka). Jak już coś wsadzę to z nastawieniem na to aby się rozmnożyło i abym mógł to sprzedać. Arlekinki łatwo sprzedać bo są tanie a na chwytnice (o ile uda się rozmnożyć) nie ma takiego popytu zbyt wysoka cena i za duże wymagania.
Uprawnienia umieszczania postów